(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Zapečený Pangasius ( vietnamský sumeček)
![Zapečený Pangasius ( vietnamský sumeček)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/091109/14/j63982.jpg)
Potřebné ingredience
Pangasius-filety,1kelímek smetany,120g balkánského sýra,1 vejce,svazek petrželky,50g másla,olivový olej,strouhanka,sůl,pepř,cibule,stroužek česneku.
Postup přípravy
Filety pangasiuse rozložíme do pekáčku(zmrzlé nenecháváme povolit) a pokapeme olivovým olejem(nesolíme balkánský sýr který budeme dávat na vrch je slaný dost) a dáme péci do trouby asi na 20min.Mezitím si připravíme zapékací marinádu.Do misky si dáme změklé máslo,najemno nastrouhaný balkánský sýr,najemno nakrájenou cibili,utřený česnek,najemno nasekanou petrželovou nať,pepř,vejce,a smetanu.Vše promícháme vidličkou a přidáme 4 lžíce strouhanky,která nám marinádu pěkně zahustí.Vznikne taková řidší kašička,kterou ochutnáme a popřípadě ještě osolíme(já už nesolila).Rybu vyndáme z trouby a tuto marinádu na ní pěkně rozprostřeme a dáme péci asi na dalších 20-30min.Výpek,který pustí během prvního pečení nesléváme!!!!!! vše se nám krásně vypeče a na rybě se udělá krásná kůrčička..Podáváme s bramborovou kaší a salátem.Dobrou chuť.
Recept je můj hokus-pokus k nedělnímu obědu(prostě marináda vznikla z toho co bylo po ruce).Kdyby se vám něco nezdálo klidně dejte vědět a ráda vám poradím.Myslím,že výsledek stojí opravdu za to,ryba byla výborná.
Recept je můj hokus-pokus k nedělnímu obědu(prostě marináda vznikla z toho co bylo po ruce).Kdyby se vám něco nezdálo klidně dejte vědět a ráda vám poradím.Myslím,že výsledek stojí opravdu za to,ryba byla výborná.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091109/14/k86265.jpg)
Rybu dáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a dáme péct asi na 20min.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091109/14/k86266.jpg)
Mezi tím si připravíme z uvedených surovin zapékací marinádu
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091109/14/k86267.jpg)
Po dvaceti minutách pečení rybu vyndáme a potřeme vzniklou hmotou a dáme znovu zapéct asi na 20-30min.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091109/14/k86268.jpg)
Vše se nám krásně zapeče,já podávala s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.Bohužel jsem nestihla jídlo nafotit naservírované na talíři,bylo hned snědené........
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/21/b41249-1191612294.jpg)
vevercak78
(upraveno)
15. 3. 2010, 16:21
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091024/16/b230300-1256395103.jpg)
lucinek11
(upraveno)
8. 12. 2009, 14:18
Jé, vždyť jsi vlastně psala že tam je petrželka, tak už mi to je jasný. Ale stejně už to peču s nivou, tak snad to bude taky dobrý.Tak se omlouvám.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091024/16/b230300-1256395103.jpg)
lucinek11
(upraveno)
8. 12. 2009, 8:46
Katko prosím Tě, píšeš že tam dáváš balkánský sýr, ale na obrázku to vypadá, že tam je niva. Tak prosím napiš, co tam je, myslím že balkán je bílý sýr.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/180413/10/b32082-1523607170.jpg)
kurel
(upraveno)
12. 11. 2009, 9:43
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081013/15/b132629-1223906010.jpg)
Katybety
(upraveno)
12. 11. 2009, 19:56
@kurel
Jsem ráda,že vám chutnalo
![(radost)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/120.gif)
![(radost)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/120.gif)
![(radost)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/120.gif)
![(radost)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/120.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)