Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Mramorový Chiffon cake

0.0
Mramorový Chiffon cake

Potřebné ingredience

BIELKOVA ZMES:6 bielkov,90 g pr.cukru,10g kukuričneho škorobu ŽLTKOVA ZMES:6 žltok,80 ml vody,80 ml oleja,70g+10g polohr.muky,20g pr.cukru,8 g kakaa,1/3 pr do pečiva

Postup přípravy

V miske zmiešajte žltka,vodu a olej do hladka.Pridajte muku s pdp a cukor a miešajte kym bude hmota bez hrudiek.Žltkovu masu si rozdelte do dvoch misiek.Vmiešajte 10 g muky do jednej misky a 8 g kakaa do druhej.Bielka si vyšlahame do tuha,po lyzičkach pridavame cukor a nakoniec škrob.POlovicu bielkovej masy vmiešajte do bielej hmoty,polovicu do kakaovej.Miešajte jemne ,pomaly az kym sa sneh pekne nespojí s masou.Nalejte striedavo do vymastenej a vysypanej formy.Pečieme na 170 st asi 50 min. Ked toto cesto vyskušate ,budete v siedmom nebi.Akoby ste jedli oblačik..Všetky babovkove recepty date bokom :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 9. 11. 2009, 22:29
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
darinka30 9. 11. 2009, 20:31
to je ako 8 gramu?ved to neni ani 1 dk.a 10g muky to len jedno deko tam ide?lebo 10g je jedno deko..hm??no neviem a 10g skrobu nepomylila si sa nema to byt 10 dk?...inak to vypada super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Egreska 10. 11. 2009, 7:56
@darinka30 Nie ,darinka,všetko je uvedene spravne...asi preto je to cesto take hodvabne,lebo je z ničoho.. ;-)
Hnědovláska 9. 11. 2009, 16:12
Tolik kakaa? :-o Na mně je to moc 8-| Dám míň ;-) A to,do jaké formy dát? :-$
Egreska (upraveno) 9. 11. 2009, 18:03
@Hnědovláska Ved mozeš dat aj menej ale nie je to moc..Janka,ak budeš robit z celej davky tak do babovkovej formy alebo tortovej,ja som robila na skušku z polovice preto je taky čudny tvar..
Jia 9. 11. 2009, 16:46
@Hnědovláska 8 gramů kakaa je moc *-)?? To je troška ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie