(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Sakrajdův plněný perník

Potřebné ingredience
300gr hladké mouky,250gr moučkového cukru,2 lžíce medu,1 vejce,2 až 3 lžíce mléka, 0,5 balíčku prášku do perníku.
Náplň:švestková povidla,nahrubo nasekané ořechy
Na potření:1 vejce
Postup přípravy
Prášek do perníku rozmíchejte v mouce,přidejte cukr,med,vejce a ručně nebo v robotu vypracujte nelepivé hladké těsto.Zabalte je do fólie a uložte v chladničce,nejlépe na pár dní.Odpočinuté těsto rozdělte na 3 díly,z každého vyválejte obdélníkový plát,který vydatně potřete švestkovými povidly a posypete nahrubo nasekanými ořechy.Naplněný plát sviňte do podoby rolády,kterou uložíte na plech s papírem a potřete rozšlehaným vejcem.Sakrajdu pečte do zlatova v troubě vyhřáté na 180 oC po dobu asi 15 min.
Recept od Zdeničky Andrýskové z Uherského Hradiště-Mařatic
Recept od Zdeničky Andrýskové z Uherského Hradiště-Mařatic
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

veveřice 1
(upraveno)
23. 12. 2009, 18:05
tak ho mám taky hotový
a vím odkud ten název-při dělání těsta jsem řekla asi 100x sakra
jinakje to vééélká dobrota
přidala jsem do toho ještě sušené meruňky , a příště přidám ještě jablka a hrušky
díky za recept
ještě přidávám důkaz http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2536822








nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
9. 11. 2009, 12:11









nahlásit

fialinka
(upraveno)
9. 11. 2009, 12:04
TOHLE DĚLÁME NA VÁNOCE JE TO DĚSNÁ MNAMKA Z JEDNÉ DÁVKY NIKDY NESTAČÍ VŠEM MOHU JEN A JEN DOPORUČIT


nahlásit

Trója
(upraveno)
9. 11. 2009, 10:04
Jitko, vypadá to stejně jako perník co mi nosí na Vánoce kamarádka a je to neuvěřitelná dobrota.Určitě vyzkouším jestli je to ono......
nahlásit