(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Moc dobrý štrůdl (rychlé, snadné těsto, které se krásně vyvaluje)
Potřebné ingredience
Těsto: 350 g hladké mouky, 125 g másla, 150 ml piva * Jablečná náplň: nastrouhaná jablka, rozinky, rum, vlašské ořechy, skořice, ovesné vločky, vanilkový cukr * Maková náplň: mletý mák, mléko, povidla, skořice, cukr, ovesné vločky
Postup přípravy
Nejlépe den předem zalijeme rozinky 2-3 lžícemi rumu a necháme přes noc nabobtnat.
Ovesné vločky (3 - 4 lžíce) opražíme na pánvi, krásně se rozvoní a mají oříškovou chuť.
Mouku prosijeme do mísy. Máslo rozpustíme. Do ještě horkého másla nalijeme pivo. Přidáme k mouce a zpracujeme těsto.
Polovinu těsta vyválíme na pečícím papíře. Posypeme opraženými vločkami, přidáme nastrouhaná jablka, rozinky, nasekané vlašské ořechy, skořici a vanilkový cukr. Za pomoci papíru na pečení závin stočíme a přeneseme na plech.
Připravíme si makovou náplň. Namletý mák (cca 200 g) zalijeme mlékem a povaříme. Ochutíme skořicí, cukrem a povidly (množství dle chuti), můžeme přidat také rozinky. Zahustíme opraženými vločkami.
Druhou polovinu těsta vyválíme, potřeme makovou nádivkou, stočíme a přeneseme na plech.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Ovesné vločky (3 - 4 lžíce) opražíme na pánvi, krásně se rozvoní a mají oříškovou chuť.
Mouku prosijeme do mísy. Máslo rozpustíme. Do ještě horkého másla nalijeme pivo. Přidáme k mouce a zpracujeme těsto.
Polovinu těsta vyválíme na pečícím papíře. Posypeme opraženými vločkami, přidáme nastrouhaná jablka, rozinky, nasekané vlašské ořechy, skořici a vanilkový cukr. Za pomoci papíru na pečení závin stočíme a přeneseme na plech.
Připravíme si makovou náplň. Namletý mák (cca 200 g) zalijeme mlékem a povaříme. Ochutíme skořicí, cukrem a povidly (množství dle chuti), můžeme přidat také rozinky. Zahustíme opraženými vločkami.
Druhou polovinu těsta vyválíme, potřeme makovou nádivkou, stočíme a přeneseme na plech.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 min. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
26. 9. 2021, 11:59
darinka30
(upraveno)
8. 11. 2009, 14:18
pavlíkmacík
(upraveno)
8. 11. 2009, 14:01
tohle těsto mám od mé babičky, je vynikající , doporučuji všem, akorát troubu rozpálím na 200°C, aby krásně listovalo. Bári, ale ta náplň je úžasná , zkusím podle vás na vánoce ...děkuji za nápad