(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Svatomartinské rohlíčky
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 20g droždí, 1 vejce, 100g másla, 100g moučkového cukru, 2dcl mléka, špetka soli.
Nádivka: pravá svatomartinská je maková s rozinkami, nebo tvarohová, jablíčková, povidlová, ořechová,...jakou má kdo rád.
Postup přípravy
Zaděláme kvásek a ze všech přísad vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout. Z těsta vyválíme kruh a nakrájíme ho na trojúhelníky, potřeme je rozpuštěným máslem, dáme nádivku, trojúhelníčky svineme od delší strany ke špičce, dáme na vymaštěný plech a necháme vykynout, potom potřeme vejcem a upečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kamuschka
(upraveno)
12. 11. 2009, 14:36
Dobrý den Petro, rohlíčky byly skvělé, ale myslím, že je v receptu uvedeno velmi málo mouky v poměru k dalším ingrediencím... Mně to vychází alespoň na 450g mouky... Jinak děkuji za tip, jak rohlíčky vytvořit (technika rolování... Kamila.
mazlíci
(upraveno)
14. 11. 2009, 21:02
@kamuschka
Dobrý den Kamilo, recept je z knížky a je fakt, že jsem tam dala trochu méně mléka. Děkuji za opravu. Zdraví Petra
Ilonáček
(upraveno)
8. 11. 2009, 19:17