Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Podzimní vzpruha z bílé ředkve

0.0
Podzimní vzpruha z bílé ředkve

Potřebné ingredience

bílá ředkev, červená paprika, sladká kukuřice v plechovce - mně se osvědčila Bonduelle - levnější výrobky nejsou tak dobré.....ještě by mohla být od stejného výrobce mražená - stačí ji nechat přejít varem, scedit a propláchnout studenou vodou....ale z konzervy je to ještě méně pracné :-))

Postup přípravy

Nejprve bych chtěla poznamenat, že to není kdovíjaký recept....spíš rychlonápad, jak zpracovat bílou ředkev ze surovin, které jsem doma objevila :-))) Pokud máte tuto zeleninu rádi, určitě vám jednoduchý salát zachutná a hlavně - posílí to organismus a budete se cítit zdravější :-))) V období chřipky je to ideální potravina!!!!!

Na internetu jsem o bílé ředkvi našla toto :

Ředkev bílá se do Evropy rozšířila ze středomoří,a už od pradávna je považována za účinný lék proti nachlazení. Dezinfikuje sliznice v ústech, podporuje prokrvování . Hořčičné oleje v ní obsažené mají antibakteriální účinky, zbavují žaludek a střeva patologických a plísňových napadení a odstraňují průjmy a nadýmání. Vysoký podíl vlákniny váže jedy a tukové substance, proto je ideální potravinou pro hubnutí.
Ředkev zachovává mládí aspoň to praví skuteční gurmáni, kteří ředkvi holdují ve všech jejích variantách. Ředkev svým složením pomáhá ničit kolonie patologických bakterií, jenž se dostávají do žaludku se stravou. Urychlí průchod natrávené potravy střevy a uvolní zácpu. Vysoký obsah vápníku spolu s účinnými látkami podporují prokrvování a působí na vylučování vody z těla. Je prevencí proti ledvinovým a žlučovým kaménkům. Zbavuje obtíží při močení a působí proti počínající močové inkontinenci (samovolný únik moči).

Tak a konečně ten postup :-))

dělala jsem množství z poloviny velké ředkve - oškrabala ji - jde to hezky, slupka je jemná....a nastrouhala na hrubém struhadle.....poté jsem přidala nakrájenou celou červenou papriku a polovinu plechovky kukuřice....promíchala a POZOR - uložila na hodinku do lednice, aby se ředkev rozležela. Pokud budete chtít salát konzumovat zrovna, pak se připravte na dost pikantní chuť!!!!! Po odležení byl salátek mnohem lepší - jemnější :-))) Ale každý jak má rád :-)))
Určitě lze přidat i další zeleninku, fantazii se meze nekladou.
Tohle byla jen taková zdravá rychlovka :-)))

potřebné suroviny :-)

poslední zbyteček, jinak toho byla velká miska :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evelyn123 8. 11. 2009, 12:13
Regino, děkuji za vložení receptu. Úplně jsem na bílou ředkev zapomněla. Tak místo do lékárny do zeleniny ;-) Je fakt výborná! Já si vzpomínám, že když byly děti malé tak babička ji dětem připravovala, když dostaly kašel. Nevím však jestli to byla bílá nebo černá ředkev a ani už nevím jestli to dělala s cukrem a pustilo to pak šťávu, nebo jinak. Ale asi s cukrem jinak by to děti nepozřely :-) Tak už mám na lístku na nákup napsano: bílá ředkev, jinak zase zapomenu (H), mějte se hezky (hello) (F) (F) (F)
reginah 10. 11. 2009, 0:39
@Evelyn123 Evi. moc děkuji za komentář (L) (L) (L) Všimla jsem si ho až teď ;-) ;-) Já toho moc o bílé ředkvi nevěděla, ale čas od času ji kupuji - nakrájím ji třeba na slabší kolečka k televizi - hezky se to chřoupe ;-) ;-) Salát jsem zkoušela poprvé a určitě ne naposledy ;-) A zvlášť teď když vím, jak je to zdravé |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Tak pak písněte, jestli Vám chutnalo - hlavně je opravdu lepší nechat salát odležet, aby neštípal.... (flower) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie