(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Falešná svíčková omáčka z dýně Hokkaidó, s celozrnnými těstovinami a sojovou sekanou
Potřebné ingredience
OMÁČKA: kousek másla, 160 g kořenové zeleniny (směs celeru, petržele, mrkve), 200 g nahrubou struhané dýně Hokkaidó, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, koření na svíčkovou, sojová omáčka Tamari, pepř, sůl, 2 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy
Na másle orestujeme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, přidáme strouhanou dýni, bobkový list, nové koření, koření na svíčkovou, sůl, pepř a vše společne chvilku restujeme, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.
Když je zelenina měkká, vyjmeme bobkové listy a nové koření, ponorným mixérem rozmixujeme na pyré, dle potřeby zředíme vodou a zjemníme 2 lžícemi zakysané smetany (lze použít i sojovou smetanu). Dochutíme sojovou omáčkou Tamari a pepřem.
Jako přílohu jsem zvolila celozrnné těstoviny a opečenou sojovou sekanou. Na talíři dozdobíme lžičkou zakysané smetany a brusinkami.
TIP: Vhodnou přílohou mohou být i klasické houskové knedlíky, gnocchi, ale i rýže.
Dobrou chuť!!
Když je zelenina měkká, vyjmeme bobkové listy a nové koření, ponorným mixérem rozmixujeme na pyré, dle potřeby zředíme vodou a zjemníme 2 lžícemi zakysané smetany (lze použít i sojovou smetanu). Dochutíme sojovou omáčkou Tamari a pepřem.
Jako přílohu jsem zvolila celozrnné těstoviny a opečenou sojovou sekanou. Na talíři dozdobíme lžičkou zakysané smetany a brusinkami.
TIP: Vhodnou přílohou mohou být i klasické houskové knedlíky, gnocchi, ale i rýže.
Dobrou chuť!!
Kořenovou zeleninu orestujeme na másle...
Přimícháme dýni, koření a krátce společne orestujeme...
Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka...
Rozmixujeme na pyré...
Dle potřeby zředíme vodou a zjemníme 2 lžícemi zakysané smetany.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
teamforever
(upraveno)
20. 11. 2011, 13:33
Dnes jsem dělala k obědu a mohu se po tom umlátit!!! Perfektní, moc děkuji za recept.
alfleila
(upraveno)
27. 11. 2011, 18:52
@teamforever
To me moc tesi, Jitko! Temer lepsi nez prava svickova, ze?
ouhrabko
(upraveno)
16. 10. 2011, 10:40
Proč je ta omáčka falešná, tedy kromě toho, že v tom není maso? V záplavě ohavných náhražek tady na mimibazaru zrovna tahle omáčka je zcela poctivě udělaná, jen je tam navíc dýně, která by neublížila ani kdyby se to peklo tradičně s masem.
alfleila
(upraveno)
21. 10. 2011, 21:43
@ouhrabko
Ani nevím proč jsem omáčku nazvala "falešnou", teď si uvědomuji, že je vlastně, jak píšete "poctivá" bez všemožných náhražek, čistě zeleninová a bez smetany. Myslela jsem to spíše tak, že omáčka je spíše víc dýňová než svíčková, ale ta chuť je mnohem lepší
ianina
(upraveno)
19. 10. 2010, 16:12
To vypadá výborně, v sobotu zkusím
alfleila
(upraveno)
24. 10. 2010, 19:03
@ianina
děkuji za vyzkoušení