(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kynutý koláč se švestkami a mákem
Potřebné ingredience
500 g polohr. mouky, 1 vejce, 1 droždí, 1/4 l mléka, 3 lžičky cukru, 80 g tuku (hera,máslo), 1/2 lžičky soli, 5 lžiček cukru, 1 kg švestek, 100 g mletého máku, trochu mléka, skořice, med, drobenka-podle svého-mouka, tuk, cukr promícháme
Postup přípravy
Necháme vzejít kvásek z droždí mléka a 3 lžiček cukru. Do mouky přidáme sůl, cukr, vejce, vlijeme kvásek, přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto, necháme kynout asi hodinu. Mák svaříme s trochou mléka osladíme ho medem a ochutíme skořicí. Vykynuté těsto vyklopíme na vymazaný plech a rukama rozprostřeme. Švestky rozpůlíme a poklademe jimi koláč řeznou stranou nahoru. Na švestky rozprostřeme mák a posypeme drobenkou. Pečeme 30-40 min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé