Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

" DOMÁCÍ PAJŠL" plíčky na smeteně se srdcem a jazykem

0.0
" DOMÁCÍ PAJŠL" plíčky na smeteně se srdcem a jazykem

Potřebné ingredience

Vepřový jazyk,vepřové srdce,vepřové plíce,cibule,smetana,máslo,divoké koření(bobkový list,celý pepř,nové koření),hladká mouka,ocet,sůl,mrkev ,celer ,petržel.

Postup přípravy

1/ Dám si vařit srdce,jazyk,plíce a k tomu přidám ještě mrkev,celer,petržel a divoké koření(já divok.koření dávám do čajového vajíčka),a trošku osolím.
2/ Když mám uvaředo vyndám maso i zeleninu.zeleninu rozmixuji na jenno.Jazyky dám do studené vody a oloupu ho.
3/ Maso nakrájím na menší kostky
4/ Udělám si máslovou jíšku a zaleju vývarem z masa .Když mám provařeno procedím přez cedník a přidám trochu rozmixované zeleniny
5/ Pak přidám maso a dochutím solí, octem
6/ Podávám z houskovým knedlíkem

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOBROU CHUŤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UVAŘENÉ MASO

NAKRÁJENÉ NA KOSTIČKY

MÁSLOVÁ JÍŠKA

PROVAŘENÉ A PROCEZENÉ

UŽ JE HOTOVO

DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdenkakada 23. 1. 2010, 13:18
Dobrý den Katko, tak jsem Váš receptík také vyzkoušela a byl opravdu vynikající |:o) |:o) |:o). Moc děkuji za (L) (L) (L). Zdenka
calexaci 24. 1. 2010, 21:45
@zdenkakada Tak to jsem moc ráda že chutnal (L) (L) doufám že budete vařit častějc (L) (L)
krišon 23. 11. 2009, 17:02
Dělala jsem pajšl a měla jsi Katko pravdu - mladej dva vrchovaté talíře a ještě si chtěl přidat jednou - hrnec byl prázdný. Můžu opakovat. Vynikající pochoutka - nakonec se oblizovali všichni.
calexaci 23. 11. 2009, 18:45
@krišon ;-) ;-) ;-) Teda to jsem moooc ráda že chutnal (pl) (pl) (pl).mladýho bych asi živyt nerchtěla ale jinak to samozdřejmě potěšííííííí (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Monca78 20. 11. 2009, 19:59
To miluji ,chodím na to k našim když to uvaří ,manža to nejí ,ale já bych se utloukla (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (jidlo) (jidlo) (smich) (smich) (smich)
calexaci 20. 11. 2009, 20:10
@Monca78 (L) (L) (L) Děkuji (L) (L) (L)
stejskalka 14. 11. 2009, 21:51
KATKO, MÁM DOTAZ - JAK SE ZPRACUJÍ TY PLÍCE? *-) JÁ TUHLE OMÁČKU TAKY DĚLÁM , ALE PLÍCE NEDÁVÁM PROTOŽE NEVÍM CO S NIMI :^)
calexaci 15. 11. 2009, 21:42
@stejskalka Já je tam taky trochu dám ale hodně na jemno aby to nikomu nevadilo a zbytel sežere pes (&) (&) (&) (&)
Egreska 13. 11. 2009, 18:55
Mnaaam,my to tiež robievame... (clamp) (clamp) (clamp)
calexaci 14. 11. 2009, 21:35
@Egreska (clamp) (clamp) Děkuji (clamp) (clamp)
Bylinka1 13. 11. 2009, 18:45
:-o :-o :-oteda koukám,že tohle ještě někdo vaří (clamp)!!!Tohle je recept moji babičky a dneska už se to moc nenosí i když si myslím,že leckterý chlap by se jenom olízl!Na mě taky vždycky koukají,když řeknu,že mám moc ráda vařený jazyk s br.kaší :-$ (Y).Víc takových klasických českých receptů (Y)
calexaci 14. 11. 2009, 21:35
@Bylinka1 (clamp) (clamp) Děkuji a je to pravda kolik lidí má rádo klasické české receptíky,ale mě přijde že se za to stydí protože by nebyli IN :'( Mé to rozhodně nevadí a ráda se k tomu přiznám :-$ :-$ Jazyk s kaší též máme rádi a mnoho dalších (child1) (child1) (child1)
Bylinka1 15. 11. 2009, 13:11
@calexaci (hello)
avynka 5. 11. 2009, 22:53
Jééé, Katko, konečně někdo, kdo tuto dobrůtku taky vaří (Y) (F). Mám tady hodně podobný recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=4391&user=8231 Máme to strašně moc rádi, děcka by to jedly pořád. Inspirovala jste mě tím vepřovým srdcem, vyzkouším (Y)....u nás totiž 5-6 jazyků je málo (polovinu toho sníme hned při loupání :-) ) a pak se z toho stává poměrně nákladný oběd :-D. O víkendu je o obědě rozhodnuto (clamp) (L).
calexaci 6. 11. 2009, 14:16
@avynka Jééé tak to mě opravdu těšíííííííí (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Marcela 1980 5. 11. 2009, 20:39
Tak musim rict, ze vcera jsem o tomto jidle snila. No snad si to taky budu muset uvarit ;-) No a musim rict, konecne zase nejaky recept a ne porad ty dorty co se tady cukrarky predvadi jedna pred druhou
Jonáš7 5. 11. 2009, 21:35
@Marcela 1980 Taky bych si dala nejedla jsem to nejméně 25let ;-) ;-)
calexaci 5. 11. 2009, 22:34
@Jonáš7 Tak šup do řeznictví nakupovat ať už se to vaří a pěkné papaní (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
calexaci 5. 11. 2009, 20:58
@Marcela 1980 Tak to jsem moc ráda že jsou i tady normální ženské. |:o) |:o) |:o) děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (L)
krišon 5. 11. 2009, 19:47
Pajšl miluju od dětství. Nikdo ho u nás nejí. Nebudu líná a udělám si pro sebe.
calexaci 5. 11. 2009, 20:06
@krišon Milá Alenko.Tady nikdy nezbyde a až ho uvaříte tak si dávejte bacha ať vám ho nesnííí (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie