Bramborová buchta - výborná, nadýchaná, ta se povede
Potřebné ingredience
hrnek mléka, 1 kostička kvasnic, 1 maličká lžička cukru ( krystal ) = udělat kvásek,
po té přidat 3 vejce, 1/2 hrnku oleje,1 lžíce drceného kmínu, 3 stroužky česneku ( velké a nakrájené na malé kousíčky nebo propasírované ), sůl ( podle chuti, já to dělám slanější ), 1 lžíce podravky nebo jiného pol. koření, majoránka ( s ní nešetřím ), 3 veliké syrové brambory ( nastrouhané na jemném struhadle a vymačkané od vody - tu vodu z nic přidávám do bramborové polévky, kterou skoro vždycky k tomu dělám ), 2 hrnky hr. mouky a 1hrnek pol. mouky. Vše pořádně promíchat, ať je to hustší, kdyby bylo málo, přidat pol. mouku. Nechat kynout. Po vykynutí dát na vymazaný plech ( já to dávám na pečicí papír, vymazaný olejem ( nešetříme ) - nechci pak drhnout plech). Ještě někdy přidám nakrájenou anglickou na kousky a pokladu to do buchty nebo rovnou už dávám při míchání buchty. Péct cca na 180 , až povrch zezlátne, až do světle hněda ( pak pomazat máslem a dát ještě chvilku do trouby ). Je moc dobrá, vždycky se mi povede a to už to dělám podle oka.
Postup přípravy
V kvásku, už brambory, koření, vejce, olej
Dosypaná mouka
Zamícháno - pořádně
Asi taková hustota, nevím jestli je to z toho patrné
Suroviny
Kyne
A kyne
Připravený plech
Na plechu
V troubě
Přidáno máslo a šup na dopečení do trouby
Upečeno
Nakrojeno
Tuhle polévku k tomu dělám - BRAMBOROVÁ
A jíme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé