(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bábovka z kelímku
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky,
1 kelímek cukru,
2 kelímky polohrubé mouky,
3 celá vejce,
1 prášek do pečiva.
Postup přípravy
Jako míru použijeme kelímek od šlehačky. Všechny přísady dáme do mísy a smícháme. Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Kontrolujeme špejlí. Těsto se dá doplnit o rozinky a oříšky nebo část klasicky doplnit kakaem a udělat mramorovou bábovku. Bábovka je skutečně strašně dobrá a úžasně vláčná. Mimochodem na základ se dá použít třeba Pařížská (čokoládová) šlehačka a rovnou budete mít čokoládovou bábovku. Jednoduchý a rychlý recept. Celé je to hotové do 45 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bonac
(upraveno)
5. 7. 2010, 20:51
tak zkouším, právě jsem vložila do trouby tak uvidíme
Ilonáček
(upraveno)
5. 11. 2009, 9:19