Zmrzlinový pohár
Potřebné ingredience
NA ZMRZLINU:
250 ml mléka
250 ml smetany
100 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
4 žloutky
2 vejce
20 g glukozového sirupu nebo medu
NA DOKONČENÍ:
250 g čerstvých jahod
50 g čokolády na vaření nebo polevy
Postup přípravy
1. Mléko svaříme se smetanou,polovinou cukru a dření z vanilkového lusku.Vejce a žloutky vyšleháme ve vodní lázni se zbylým cukrem do husté pěny. Horkou mléčnou směs zašleháme do vaječné pěny a stále mícháme ve vodní lázni až do zhoustnutí.
2. Potom přidáme do směsi glukozový sirup nebo med,vyjmeme z vodní lázně a hned zchladíme ve studené vodě. Mícháme do vychladnutí. Krém přecedíme a zmrazíme. Během mražení jej ještě promícháváme, aby se na dně neusazovaly těžší složky a aby hotová zmrzlina byla hladká a stejnorodá.
3. Do pohárových sklenic navrstvíme očištěné nakrájené jahody a zmrzlinu. Část jahod namočíme do poloviny v rozehřáté čokoládě, napíchneme na dekorativní párátko a ozdobíme jimi poháry.
2. Potom přidáme do směsi glukozový sirup nebo med,vyjmeme z vodní lázně a hned zchladíme ve studené vodě. Mícháme do vychladnutí. Krém přecedíme a zmrazíme. Během mražení jej ještě promícháváme, aby se na dně neusazovaly těžší složky a aby hotová zmrzlina byla hladká a stejnorodá.
3. Do pohárových sklenic navrstvíme očištěné nakrájené jahody a zmrzlinu. Část jahod namočíme do poloviny v rozehřáté čokoládě, napíchneme na dekorativní párátko a ozdobíme jimi poháry.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé