(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Protýkané vepřové
Potřebné ingredience
vepřové maso(kýta nebo nejlepší je plecko),mletá paprika jak sladká tak pálivá,cibule,šlehačka,párky či klobásky-důležité je aby se moc nerozvařili,špetka šafránu(nemusí být),hladká mouka(jen na zavářku),sůl a kostka masoxu
Postup přípravy
Tak nejrve si párkem prošpikujeme masíko a pak si smícháme mleté papriky-já dávam 2 lžičky pálivé a 4 lžičky sladké,a masíčko v paprice celé obalíme.Mezitím si osmažíme cibulku a to tak aby byla už malinko šmrncnutá do hněda a masíčko na ní osmahneme-stačí ze dvou stran.Poté zalijeme vařící vodou malinko osolíme a přidáme masox.Nejlépe je vařit maso v papiňáku a to tak 30-40 minut,pak zkontrolujeme zda je masíčko měkké.Ve šlehačce si rozmícháme tak lžíci hl.mouky-když to nestrefíte a omajda bude řídká tak lze dozahustit světlou jíškou(u mě to bývá pravidlem :D:D) a přidáme špitičku šafránu a zavaříme.No a potom už se bude celá rodina olizovat až za ušima a vy budete sklízet úspěch ze všech stran :).Jako příloha je nej nej knedlík a to jak kynutý tak houskový.Přeju dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé