"Rajská" rajská...
Potřebné ingredience
Rajčata 4-5 ks, rajský protlak1-2, jablka 2, cibule 1 malá, máslo, mouka, smetana na vař. 1/2 kelímku, cukr, sůl, klasické koření do rajské - boblist, skořice celá, nové koř., hřebíček.
Postup přípravy
Nejdříve si spařím rajčata, podle toho, kolik chcete dělat omáčky, já dělám na dva obědy plný hrnec. Takže asi 4-5 rajčat, oloupeme nakrájíme na kostky, jablka - asi dvě větší také na kostky bez slupky. Spěním si na másle cibulku - 1 menší- zasypu moukou, zaliju trochou vody asi hrnek až dva, přidám protlak, na kostky rajčata a jablka a koření, cukr, sůl. vaříme do měkka a na konec přidám smetanu na vaření, tak půl kelímku. Pokud je omáčka moc tekutá, do smetany zakvrdlám ještě mouku.
Rajskou si dochutíme, každý jak má rád a nepasírujeme, vo tom to je :-) Moji chlapi ji zbožňujou s knedlíkem a karbenátkama nebo plněnýma paprikama....Dobrou chuť všem!
Rajskou si dochutíme, každý jak má rád a nepasírujeme, vo tom to je :-) Moji chlapi ji zbožňujou s knedlíkem a karbenátkama nebo plněnýma paprikama....Dobrou chuť všem!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé