(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Králík na slanině a cibuli
Potřebné ingredience
králík, 20dkg slaniny, 4 cibule, 4 stroužky česneku, koření
Postup přípravy
Pekáč vymažeme sádlem nebo olejem, králíka prosolíme, přidáme koření (č.paprika, kmím, grilovací - podle chuti),nakrájíme slaninu a vložíme do pekáče na králíka, nakrájíme česnek a posypeme , přidáme vrstvu cibule, zalejeme 2 sklenicemi vody cca 0,5 l, necháme do druhého dne v lednici, aby se králík hezky proležel. Pečeme přiklopeného cca 2 - 2.5 hodiny, králík není suchý, je šťavnatý. čas od času juknout, zda se nevypelka štávička, případně dolít vodou. Já jsem po hodině pečení, si do hrníčku dala trochu vody s volčestrem a sojovokou,pro lepší chuť.
naložený králík
upečený králík
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
taba
(upraveno)
1. 11. 2009, 19:09
nějak jsem v tom receptu nenašla co s tou slaninou, asi se nakrájí a nahází tam???
Nikuška13
(upraveno)
1. 11. 2009, 19:19
@taba
přesně tak
Marie44
(upraveno)
1. 11. 2009, 19:14
@taba
Na první přiložené fotce je to dosti zřetelné!!!
Marie44
(upraveno)
1. 11. 2009, 19:07
jééééé tuhle porci jsem už někde viděla a dokonce jí dnes i snědla bylo to výborný mladá paní