Domácí houstičky bez kynutí - karásky
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky, cca 30 g droždí, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, špetka cukru, 1/4 l mléka, 1/2 sklenice oleje, vejce na potření, dle chuti na posyp sůl, kmín, seznam, slunečnice, mák aj. Pečicí papír nebo tuk na vymazání plechu.
Postup přípravy
Potřebné suroviny - vše by mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto zaděláme ihned, nenecháváme kynout a ani housky není třeba nechat kynout na plechu.
Uděláme si 3 válečky, z nichž pleteme housky.
Každý plete jinak, já jsem zvyklá od prostředka...
Upleteme a přeneseme na plech - konce pořádně smáčkneme k sobě, aby se nám nerozpletly...
Housky dáváme dál od sebe, v troubě nabudou.
Zde už jsou potřené rozšlehaným vejcem a posypané - u nás vede kombinace sůl - sezamové semínko.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé