Kapr v listovém těstíčku
Potřebné ingredience
kapr , sůl , pepř , česnek , 1 cibule, 250g žampiony , kuřecí játra , ang.slanina , list. těsto
Postup přípravy
Vykoštíme si kapra až k páteři , uděláme filety.Folety jemně nařízneme,čím nebudou kosti v takové velikosti po upečení cítit. Okořeníme solí,pepřem a česnekem,který vetřeme i do zářezů a necháme 20min odležet. Orestujeme si pomleté žampiony , přidáme najemno nakrájenou cibulku a restujeme kým se nám nevypaří voda. Dáme do misky a necháme vychladit. Na másle orestujeme játra a odřezky z kapra . Plátky slaniny naskládáme na alobal těsně vedle sebe, potřeme žampiónovou směsí a položíme filet kůži nahoru. Směs jater a ryby pomeleme,osolíme a navršíme na filet a nakonec další filet kůži důle. Zabalíme do alobalu a na 10 min do mražáku. Vyválíme si list.těsto , do něj zabalíme kapra ,okraje vymažeme máslem.Jemně nakrojíme , namažeme vejcem aby odešla pára a pečeme na peč.papíre na 180st. 25minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé