Věnečky mojí babičky
Potřebné ingredience
Odpalované těsto:
30dkg vody se dá vařit s 15 dkg tuku ( používala jsem Lukanu, teď dávám Omegu), špetka soli, po rozpuštění odstavíme a do horkého hned nasypeme 15dkg polohrubé mouky, dáme znovu na plotnu a vymícháme těsto. Do vychladlé hmoty vmíchám postupně 4 celá vejce (používám mixér).Troubu zahřejeme na 220°C, věnečky pečeme 16-20 minut (jsou hotové, jakmile na nich přestane šumět tuk, jakoby v troubě oschnou, pak je nechám ještě tak ze 2 minutky, ať nejsou moc světlé). Vlažné rozkrojíme a plníme.
Krém:
3/4l mléka smícháme s 1 van.pudinkem, 1 van.cukrem, 2 žloutky, 6ti lžícemi polohrubé mouky a uvaříme do hutné kaše.Do vychladlého vmícháme 250g másla a 250g cukru moučka (bohatě stačí 200g)
Citr.poleva
200g přesátého cukru moučka, 2 lžíce horkého mléka, 1a1/2 lžíce citonové šťávy(dávám citronku)
Postup přípravy
z jedné dávky je jich většinou kolem 36 - 40ks
při nižší teplotě jsou uvnitř nedopečené
už se holky potí a naskakují
mňam, mňam
naplnit
ze zbylých 2 bílků jsem vyzkoušela mini indiánky a jsou opravdu výborné
dobrou chuť (u nás už je víc jak polovina pryč)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé