Rychlá bublanina
Potřebné ingredience
5 celých vajec , 24 dkg moučkového cukru, 24 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva- nemusí být celý,12dkg rozpuštěného vlahého másla t.j. necelá půlka ,12 dkg oleje.
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husta, při šlehání přidáme olej a máslo. Já ten tuk měřím tak , že si vezmu 1/4 l hrnek a do necelé poloviny dám rozpuštěné máslo a doliji olejem , ale ne až nahoru, ale asi centimetr pod okraj hrnku. Nasypu mouku promíchanou s práškem do pečiva pořádně promíchám, aby nebyly hrudky a naliji na vyšší plech vyložený pečícím papírem. Pokladu jakýmkoliv ovocem a dám péct asi tak 30-35 minut na 175 stupňů.
Bublanina je vláčná a když se nesní , tak vydrží vláčná i 3-4 dny.
Bublanina je vláčná a když se nesní , tak vydrží vláčná i 3-4 dny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé