(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Švajčiarske(Švýcarské) zemiaky (brambory)
Potřebné ingredience
3-4 zemiaky,soľ alebo vegeta
Postup přípravy
Tieto zemiačky naša rodinka miluje.....Je to strašne jednoduché....V rodine máme šéfkuchára,ktorý pripravuje tieto úžasné zemiaky.....Takže toto je recept od nášho uja.....
Zemiaky umyjeme a nastrúhame...
Pridáme vegetu alebo soľ....Zmiešame a ....
.....pečieme.....
A hľa tu je príloha k mäsku....
A hotovo prajem dobrú chuť...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
30. 6. 2015, 21:48
pavka5555
(upraveno)
16. 1. 2012, 14:16
Vypadá to ůžasně brzy vyzkouším už ted se těším
lidare
(upraveno)
12. 1. 2012, 15:13
lumka
(upraveno)
8. 8. 2010, 20:52
To vypadá dobře,určitě vyzkouším
Hyzule
(upraveno)
17. 7. 2007, 20:57
tak to si pamatuji jak jsem byla ve Švýcarsku.To bylo v každé rodině pořád na stole doknce se k tomu jí chleba.Já to dělávám když zbydou vařené brambory a taky baštíme s chlebem.Je to mňamka
fufikSK
(upraveno)
18. 7. 2007, 12:47
@Hyzule
Marcelka je to fakt mňamka u nás sa robí už vyše 10 rokov.Ja sa priznám,že zemiaky s chlebom nemusím proste mi to nepasuje,ale niekomu hej tak to neberiem.Tisíc ľudí tisíc chutí.Pozdravujem ČR
Raffaelo
(upraveno)
11. 7. 2007, 11:07
Andy ještě jsem se koukala pořádně na ty noky a přidává se olej aji do těsta, nebo jenom do té vody.. pro jistotu..
fufikSK
(upraveno)
12. 7. 2007, 8:37
@Raffaelo
Vierka nie len do vody sa dáva olej.....pápá
Raffaelo
(upraveno)
12. 7. 2007, 12:39
@fufikSK
ať nad tím špekuluju tak mi to přijde jako normální bramborové knedlíky, ale bep kypřícího prášku...
fufikSK
(upraveno)
12. 7. 2007, 14:20
@Raffaelo
Áno bramborové knedlíky len je to lepšie a tá omáčka na to
Raffaelo
(upraveno)
9. 7. 2007, 12:46
Andy, mě zaujaly i vaše gnochi, nestačilo by tam dát jenom dvě celá vajíčka?? Nebo musí být jedno celé a dva žloutky???
fufikSK
(upraveno)
9. 7. 2007, 13:41
@Raffaelo
Veronika neviem neskúšala som to tak,vždy to robím takto ,ale keď to budeš ty náhodou robiť a vynecháš tak daj vedieť ako sa Ti to podarilo Inak ja gnochi milujem,takže za pokus to stojí
Raffaelo
(upraveno)
10. 7. 2007, 9:10
@fufikSK
Andy, takže dva žloutky a jedno celé vajíčko teda říkáš jo?? určitě vyzkouším, protože já je také miluju, teda měla jsem je párkrát v restauračce, ale doma nee, už jsem se na ně dívala v obchodě, cenu teda nevím, ale rozhodně budou lepší, když si je udělám doma a budu vědět co v nich je. A poslední dobou zkouším nové a nové recepty a taťka jenom kouká a myslím, že tohle mu zachutná. Ještě možná jestli jdou udělat z nových brambor, aby se nerozpadly... přeci jenom nové brambůrky jsou nové brambůrky.. jinak by to mělo být všetko, na čo som sa chcela opitat. Ako je slovenština krásná hej??
fufikSK
(upraveno)
10. 7. 2007, 19:27
@Raffaelo
Vierka držím palce,aby sa podarili...Priznám sa,že z nových som to ešte nestihla robiť lebo u nás už nie sú nové už také normálne U nás na SR nové zemiačky zvyknú byť v máji a já vtedy ich len uvarím a dám na ne obyčajné maslo posypem petržlenovou vňaťou alebo čerstvou pažítkou a osolím a toto papáme kým sú novučičké zemiaky to znamená asi 2-3 týždne a potom sú to už len normálne zemiaky......Ak to budeš robiť z nových tak daj vedieť ako sa Ti to podarilo a wau super slovenčina posielam na krásne Česko
Raffaelo
(upraveno)
11. 7. 2007, 10:32
@fufikSK
Andy, vidíš to, to mě nenapadlo, že brambůrky vydrží takhle málo.. u nás se také dělají tak jak píšeš, nebo i s kmínem.. no uvidíme.. jak se do nich pustím, tak hned písnu. Já mám slovenštinu hrozně moc ráda, je to hezučký jazyk, chtěla bych umět také mluvit po slovensky, a jak jsem si myslela, jak není jednochá a zase tak jednochudá není, ale nádherná také posílám a ještě hezčí Slovensko
fufikSK
(upraveno)
18. 7. 2007, 12:45
@Raffaelo
Vierka ďakujem si zlatulinká
jad
(upraveno)
9. 7. 2007, 13:43
@fufikSK
Andy a s čím se ghochi podávají?
fufikSK
(upraveno)
9. 7. 2007, 15:01
@jad
Januška kukni sa na môj link MMB slovenské http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=1652
Jitule64
(upraveno)
7. 7. 2007, 11:35
Ahojda Deni. Tak jsem je tuhle dělala jako přílohu k minutce z kuřecího masa a teda můžu ti říct, že něco tak jednoduchého a zároveň taaaaaak dobroučkého jsem dlouho nejedla. Už teď ti můžu říct, že se tvůj recept u nás zabydlí, protože je to něco jiného než furt dělat jako přílohu bramboráčky nebo hranolky. Moc ti děkuji za recept a už je vytištěný a založený mezi nejlepšími recepty z MMB.
fufikSK
(upraveno)
9. 7. 2007, 8:25
@Jitule64
Jitka wau normálne sa červenám ďakujem veľmi pekne za milé a krásne slová Jitka mile rada som pomohla ak by si v blízkej budúcnosti chcela niečo iné navariť kukni na slovenskom MMB http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=1652 nožno nájdeš niečo mňamkové ...
Jitule64
(upraveno)
9. 7. 2007, 10:54
@fufikSK
Tvoje recepty už mám dávno zkouknuté! Máš je moooc hezky dělané!!! Určitě některý vyzkouším!
fufikSK
(upraveno)
9. 7. 2007, 13:39
@Jitule64
Ďakujem Jitka si strašne zlatá
Zrušený účet
(upraveno)
1. 7. 2007, 12:36
Zdravím,právě jsme dobaštili Vaše speciální brambůrky a můžu říct,že jsou měli jsme je ke grilovanému masíčku a všem chutnaly Díky za nápad
fufikSK
(upraveno)
1. 7. 2007, 14:33
@
Ivka super teším sa,že chutili a ,že mali úspech......Deni
čarodka2
(upraveno)
30. 6. 2007, 15:15
prosím o doplnění, peče se bez tuku? na pánvičce nebo v troubě? promíchává se a obrací? Dík za odpověď.
fufikSK
(upraveno)
30. 6. 2007, 20:30
@čarodka2
Kvetka vypráža sa to na oleji v panvici a z jednej strany sa to upečie ako palacinka a potom z druhej strany a toď hotové......Ak máš ešte nejaké otázky tak sa kludne pýtaj Deni.
čarodka2
(upraveno)
30. 6. 2007, 20:49
@fufikSK
Dík, už to chápu a co nejdříve zkusím. Dík za recept i za rychlou odpověď
fufikSK
(upraveno)
1. 7. 2007, 14:32
@čarodka2
Květka mile rada aj nabudúce.Nech sa podaria.
Jitule64
(upraveno)
29. 6. 2007, 20:09
Díky Andy, že jsi tenhle receptík vložila. Už se těším až budu dělat nějakou minutku a k tomu jako přílohu tvoje Švýcarské brambory. Je to rychlé, jednoduché a určitě dobré. Pak ti napíšu, jak nám chutnalo.
fufikSK
(upraveno)
29. 6. 2007, 20:34
@Jitule64
Jitka som rada,že sa Ti zapáčil receptík.Určite Vám bude chutit,nakolko je to rychlovka a chutná rychlovka