(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Maďarské šátečky
Potřebné ingredience
na těsto:250g hl.mouky,250g polohr.mouky,125g másla,125g Hery,l kostka droždí,2 žloutky,l PL cukru,150ml mléka.
náplň:3 kostky tvarohu,cukr podle chuti,1-2 vejce,rozinky
na obalování:rozpuštěné máslo,rum a práškový cukr
Postup přípravy
Vypracujeme těsto,které bez kynutí vyválíme na slabou placku,ze které rádýlkem vykrajujeme čtverce,které plníme náplní,spojíme rohy,které důkladně přimačkneme a pečeme v předehřáté troubě. Po upečení máčíme v tuku,rumu a obalujeme v prášk.cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evík 11
(upraveno)
7. 3. 2010, 11:08
Vlasti, děkuji za pochvalu šátečků, máte pravdu, druhý den jsou skutečně ještě lepší.
martinecek
(upraveno)
3. 3. 2010, 9:47
Milá Evi, tyto šátečky jsou opravdu úžasné! Pekla jsem je večer, takže jich pár zbylo i na ráno a možná jsou dnes ještě lepší než včera čerstvé! Opravdu moc dobré, doporučuji i ostatním vyzkoušet!
Ilonáček
(upraveno)
28. 10. 2009, 18:38
Evík 11
(upraveno)
28. 10. 2009, 19:14
@Ilonáček
Ahojka,teď jsem si prohlédla Tvoje "díla" a receptury,je to velmi zajímavé,ještě,že jsi se mně ozvala,budu mít co zkoušet a když nebudu vědět mohu se ozvat?
Ilonáček
(upraveno)
28. 10. 2009, 21:55
@Evík 11
určitě, když budu vědět a moct tak ráda pomohu