(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Marcipánky
Potřebné ingredience
Marcipán - 150g sušeného mléka, 150g cukr moučka, 1-2 lžičky oleje, 1 lžíce medu, pár kapek tresti sladké nebo hořké mandle, trochu vody (nebo kdo jaký má rád, recept na marcipán je tu spoustu)
Spodky pod marcipán - 200g hladké mouky, 200g másla, 80g ml. cukru, 200g kokosu, 1 vejce, 3 lžíce kakaa
Krém na slepení- já nejradči dělám karamelový - 1uvařené slazené kondenzované mléko, 1 máslo
Postup přípravy
Nejprve uděláme marcipán, vyválíme (podsypávám ml. cukrem) a vykrajujeme tvary. Pak uděláme spodky pod marcipán - zpracujeme těsto, vyválíme, vykrajíme tvary a upečeme. Vychladlé spojíme karamelovým krémem (do vychladlého karamelu vešleháme změklé máslo) a postříkáme čokoládou. Je to super mnamka.
xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
GingerXX
(upraveno)
22. 11. 2010, 12:23
Tak píšu po roce, kdy jsem tento recept hledala pro švagrovou, který marcipánky moc chutnaly. Vyměnila jsem karamelový krém za kakaový. Přehnaně sladké to určitě nebylo, musím ale přiznat, že do těst, které následně obaluju v moučkovym cukru, slepuju marmeládou nebo krémem nebo jinak zdobím, nedávám žádný cukr (jeho dost v krému a v marcipánu). Trochu mi tam vadily kousky kokosu, které dávaly výsledným tvarům střapatý vzhled, jinak to chutnalo jako kakaové věnečky s kokosem. Osobně mi to moc chutnalo a doporučuju všem!! Autorku chválím a děkuji, že se podělila o recept
DÁŠKA
(upraveno)
9. 12. 2009, 11:26
chtěla jsem se zeptat jaké sušené mléko používáte na marcipán,může být sušená smetana co se dává do kávy.Díky za odpověd
PetraAm
(upraveno)
13. 12. 2009, 15:58
@DÁŠKA
Používám sušené mléko polotučné (jakákoli značka), sušená smetanu určitě ne, nemělo by to chut marcipánu.
GingerXX
(upraveno)
18. 11. 2009, 16:29
Dobrý den, marcipánky mě zaujaly, myslíte, že se dá použít i jiný než karamelový krém? Aby to chuťově nezapadlo někam úplně jinam... my doma karamel moc nemusíme
PetraAm
(upraveno)
19. 11. 2009, 15:30
@GingerXX
Já bych se změny krému nebála, chuťově se to nijak výrazně nezmění, dřív jsem nadívala vanilkovým krémem a byly taky výborný, kamarádka je zase dělá s čokoládovým krémem, opravdu jak kdo má rád.
suník
(upraveno)
3. 11. 2009, 16:14
vypadá to moc krásně děti milují marcipán,určitě to vyzkouším
Lexi
(upraveno)
2. 11. 2009, 21:09
vypadá to luxusně ale není to prosím moc sladké díky za odpověď
PetraAm
(upraveno)
3. 11. 2009, 13:28
@Lexi
nemyslím si, že by to bylo nějak přehnaně sladké, je to jako ostatní vánoční cukroví, aspoň mi to nikdo neřekl a návštěvy si to nemohou vynachválit, hned chtějí recept. Tak ať se pečení vydaří stojí to za to.
mmakina
(upraveno)
1. 11. 2009, 16:35
Páni, z tohohle by se holky zvencly, milují marcipán , takže si s dovolením ukládám do oblíbených a děkuji. Markéta
andol
(upraveno)
1. 11. 2009, 16:28
hned to zkusím na vánoce už se moc těšíme díky za receptík Andrea
palfi
(upraveno)
29. 10. 2009, 12:50
arabelka
(upraveno)
28. 10. 2009, 18:42
vypadají moc krásně, to určitě vyzkouším
Ilonáček
(upraveno)
28. 10. 2009, 18:41
ivca40
(upraveno)
28. 10. 2009, 17:33
vypadají dobře,určitě vyzkouším
jazavka
(upraveno)
28. 10. 2009, 16:52