(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Arabelčina svíčková ...tentokrát z vepřového masa
Potřebné ingredience
kotleta vcelku, mrkev, celer petržel, 4 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, kousek špeku, trochu halali, hladká mouka, mléko
Postup přípravy
Na oleji podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer do růžova. Pak orestujeme osolené maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Vše přendáme do pekáče, přidáme 4 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, na kousky nakrájený špek, a 3 lžíce halali. Podlijeme vodou a dusíme pod poklicí zhruba hodinku.
Pak maso vytáhneme, posbíráme všechny kuličky koření a vyhodíme je. Zbytek rozmixujeme. Pak si do mléka dáme hladkou mouku a až se rozmixovaná směs začne vařit, vlijeme mouku s mlékem do hrnce a vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut. Dochutíme solí, klidně citronovou šťávou, ale já to nedělám. Chutná mi to tak jak to je....bez citronu.
Příloha knedlík, těstoviny.
Pak maso vytáhneme, posbíráme všechny kuličky koření a vyhodíme je. Zbytek rozmixujeme. Pak si do mléka dáme hladkou mouku a až se rozmixovaná směs začne vařit, vlijeme mouku s mlékem do hrnce a vaříme na mírném ohni 15 - 20 minut. Dochutíme solí, klidně citronovou šťávou, ale já to nedělám. Chutná mi to tak jak to je....bez citronu.
Příloha knedlík, těstoviny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé