Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Cibulový zábal

0.0
Cibulový zábal

Potřebné ingredience

Zánět středního ucha..cibuli drobně nakrájíme,vložíme do kapesníku apřiložíme na bolavé ucho.Upevníme šátkem-obvazem.šálou.Pro lepší učinekje když si dítě ještě lehne na termofon-vzniklé páry se tak rychleji dostanou do ucha.Tento zábal je velice učinný a bolest rychle odezní.

Postup přípravy

Vypsáno z knihy Zdraví pro ženu a dítě přirodními prostřeky od ´Murd Judity Hofahanzlové.
My ted máme třetí zánět tak to zkusím.zatím mnou nevyzkoušeno...
Jsou zd ei další zábaly tvarohový na aginu,bronchitidu,zánět prsu.Citronový na angínu astma.Bramborový na kašel.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lucka030 8. 12. 2009, 11:19
Já bych to nedělala!!!. Ráda používám přírodní metody, ale pokud je v uchu zánět, teplem ho jen podpoříte a bude se rozvíjet rychleji,Takže zahnisá a ve finále praskne bubínek.Moooc to bolí. Taky pozor na rady typu česnek či cibuli do ucha- je žíravý a naleptá citlivou kůži ve zvukovodu a způsobí velké bolesti a obtíže, nehledě na to, zaleze-li hloub, nemáte šanci ho vyndat. Prosím, věřte mi, mám letitou praxi jako sestra ORL. Raději s dítkem včas navštivte ORL a dostanete kapky typu otobacid, které mírný zánět dokáží vyléčit bez antibiotik. Záněty středního ucha nejčastěji vzniká z rýmy, takže při prvních náznacích smrkat, prokapávat nos olynthem nebo podobně, hlavně tu bolavou stranu, aby se ouško mohlo odvzdušnit přes nos. Je to totiž propojené Eustachovou tubou. Moje rada tedy zní- začíná-li bolet ouško, lečte nejdřív nos!!!
zobanda 1. 11. 2009, 16:54
Já kapu dětem do ucha alkohol, přes odličovací tampon. Ten ustřihnu na úzký trojůhelník, zasunu do ucha a nakapu slivovici nebo něco podobného. Pomáhá to skvěle!!! Nemusíme většinou v noci na pohotovost, jo a dávám samozřemně analgetikum. Poradil nám to ušař.
Ilonáček 28. 10. 2009, 18:49
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
vychod 28. 10. 2009, 14:05
Ja použivam cibulovy zabal takto:Cibulu rozrežeme na pol a pokrajame na mesiačiky.Do menšieho kastrola dam maličko vody pridam cibulu a necham trocha dusit,ale ozaj len 3-4 min.Potom odstavim,dam s tou trochou vody čo ostala na staru plienku/gazu.../Robim to na tanieri.Teple nie HORUCE si dam na priedušky,alebo hrdlo na to igelit a na to uterak hruby,alebo deku.Necham posobit aspon 30min. Zatial ma to nesklamalo.Uvolnia sa Vam hlieny z priedušiek. TO JE MOJA PREVENCIA pri prechladnuti,ktoru roky uživam.Chripku som nemala už roky a ked na mna nahodou nieco lezia tak chlieb s mastou a HODNE cibule na to,aly Vas vypalilo v krku. 8-|štipe,ale funguje (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie