(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Arabelčin HOSPODÁŘŮV ŘÍZEK
Potřebné ingredience
vepřový řízek...v mém případě jsem dala panenku, pepř, sůl, těsto na bramboráky- strouhané brambory na jemno, sůl, česnek, vejce, hladká mouka, majoránka. Zakysaná smetana, olej, strouhaný sýr, obloha.
Postup přípravy
Nejdříve si naklepeme řízky, osolíme je a opepříme. Opečeme na oleji z obou stran. Poté maso vyjmeme z pánve, dáme bokem. Na pánev nalijeme těsto, rozprostřeme po celé pánvičce a chvíli opékáme, pak na těsto dáme opečené plátky masa, zalijeme druhou částí bramborákového těsta a upečeme po obou stranách do zlatova.Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou, do které klidně můžete přidat třený česnek a strouhaným sýrem.
Je to veliká mňamka a sytá, výborný oběd i večeře.Dobrou chuť!
Je to veliká mňamka a sytá, výborný oběd i večeře.Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé