Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Tvarohová bábovka s mandlemi, rozinkami a čokoládou

0.0
Tvarohová bábovka s mandlemi, rozinkami a čokoládou

Potřebné ingredience

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 200 g cukru, 200 g másla/hery, 250 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva (já dávám pouze 100g cukru krystal a místo másla nebo Hery Zlatou Hanou), 3x kaštany, 100-200g sekaných, nebo plátkových mandlí (nebo i celých), 100-200g rozinek a třeba i kandované ovoce, prostě cokoli)

Postup přípravy

Postup přípravy: Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh (je dobré k bílkům před šleháním přidat špetku soli, sníh je pak lépe ušlehán).Pak můžeme zamíchat třeba rozdrcenou čokoládu, namletou margotku nebo kaštany ;-).
Pečeme ve vyhřáté troubě, při 150 stpních- takže pomalu, formu předem vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Jsou lidé co tam dávají místo tvarohu zakysanou smetanu. Recept je z webu housewife, ale tady jsem ho ještě neviděla a je to ooooobr ňamka, všude s ní sklízím úspěchy a když někam jedu na sraz, peču 2-3 a hned jsou pryč :-))
V robotu je to fakt rychlovka, pecu asi hodinu - hodinu a ctvrt.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

margesa 16. 2. 2011, 21:04
Zajímavý receptík :-) :-) :-) začínám dělat, akorát těsto se mi zdá dost husté- neteče když dávám do formy *-) *-) *-) to je správně|? *-) *-) *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie