Dort srdíčko
Potřebné ingredience
Piškotový korpus: 5 vajec (žloutky zvlášť a z bílků sníh), 200g cukru krupicového, 200 g polohrubé mouky, 6 lžic vody, 1/2 lžičky pr. do pečiva.
Krém vanilkový a kakaový: Používám hotové krémy v prášku, které se jen rozmixují v mléce, nejsou tolik mastné, jako ty máslové a jsou moc dobré.
Marcipán: Na tomto dortu jsem zkusila marcipán podle paní Zdenky R. (aero-orion) ID 79855 z těchto přísad: 250 g sušeného mléka, 500 g mouč. cukru, 2 lžíce pšeničného sirupu, 2 lžíce vody (já dala 3), 1 lžíce mandlového aroma. A všechno smíchat a propracovat do hladka.
Postup přípravy
Upečeme piškotový korpus
Připravíme si krémy, já používám polotovar z pytlíku, který se jen mixuje s mlékem, tento krém není tolik masný, je výborný.
Korpus prořízneme. Lépe se řeže, když pobyl nějaký čas v ledničce. (Nejlépe přes noc).
Namažeme krém (nebo můžeme použít zdobící stříkačku). Nejlépe je začít od středu a střídat postupně barvy.
Přiklopíme druhou polovinou a lehounce zmáčkneme. Krém, který se dostal ze strany ven, setřeme.
Potáhneme marcipánovou hmotou a ozdobíme.
Průřez dortem
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé