SALÁTOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
1 Hlávkový salát, 1-2 mladé cibulky s natí, pár stroužků česneku (asi 3 větší), mléko nebo šlehačka, sůl, 2 lžíce mouky + trochu tuku, nebo 2 lžičky škrobu pro ty kteří zahušťují.
Postup přípravy
Udělat řídší světlou zásmažku z mouky a tuku - já to ale nedělám, máme rádi polévky řídké ale bez pachutí mouky :-), proto já pouze na lžíci oleje osmažím česnek nakrájený na tenká kolečka, také bílé části cibulky na kolečka a zaliju vodou. Přidat sůl a šlehačku (nebo mléko), povařit, než česnek pustí chuť a změkne. Poté hlávkový salát oprat, nakrájet na proužky a vhodit do vroucí polévky spolu s cibulkovou natí nakrájenou na malá kolečka. A hotovo!
Tuhle polévku jsem milovala jako dítě, dělala ji babička. Chtuná mi moc dodnes, uvádím recept proto, že když někomu řeknu, že vařím polévku ze salátu tak na mne kulí oči. Vyzkoušejte! Jednoduché ale dobré - nedoporučuji pouze těm, komu vadí, že salát v polévce logicky zavadne :-).
Tuhle polévku jsem milovala jako dítě, dělala ji babička. Chtuná mi moc dodnes, uvádím recept proto, že když někomu řeknu, že vařím polévku ze salátu tak na mne kulí oči. Vyzkoušejte! Jednoduché ale dobré - nedoporučuji pouze těm, komu vadí, že salát v polévce logicky zavadne :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé