(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
ŘECKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT
Potřebné ingredience
1KG BRAMBOR-uvařených ve slupce a oloupaných-povychladlých,... 30 dg dobrých jablíček-nakrájených na kousky či plátky,... 1 velký bílý jogur-nejlépe-jogurt z Valašska,nebo nějaký dobrý neošizený!! lahůdková cibulka -svazek fialová cibule,pokud není ,tak jakákoliv 2 mrkve natsrouhané na jemno,lžička soli,3lžíce olivového oleje,2 lžíce hořčice,pepř sůl 1 citron-šťáva
Postup přípravy
na nastouhanou mrkvičku+ nakrájená jablíčka
nalejeme citronovou šťávu, a přidáme olivový olej,hořčici a trošku pepře,
ve velké míse zamícháme
,na to nasypeme jemně nakrájenou cibuli-kterou pře tím navrchu posolíme a promneme se solí mezi prsty ,
,vše dobře promícháme ,přidáme jogurt
uvařené a oloupané brambory buď nakrájené na plátky ,nebo přes lis na brambory-
=nemusí být zcela studené,není to někdy pro děti a žaludek to nejlepší,takže klidně trochu vlahé,podle toho jak to máte v oblibě!
salát se nemusí nechávat uležet je dobrý ihned !co zbyde sní se druhý den ,ale uskladnit v lednici
dobře uzavřené,aby necyhtil žádné pachy z uskladěných jiných potravin,,,
HODÍ SE K MASŮM ,ŘÍZKŮM,OBALENÉMU CELERU,květáku ,zelenině, RYBÁM,.
..MEZE SE NEKLADOU-podle chuti strávníků
dobré chutnání,žádné breptání
nalejeme citronovou šťávu, a přidáme olivový olej,hořčici a trošku pepře,
ve velké míse zamícháme
,na to nasypeme jemně nakrájenou cibuli-kterou pře tím navrchu posolíme a promneme se solí mezi prsty ,
,vše dobře promícháme ,přidáme jogurt
uvařené a oloupané brambory buď nakrájené na plátky ,nebo přes lis na brambory-
=nemusí být zcela studené,není to někdy pro děti a žaludek to nejlepší,takže klidně trochu vlahé,podle toho jak to máte v oblibě!
salát se nemusí nechávat uležet je dobrý ihned !co zbyde sní se druhý den ,ale uskladnit v lednici
dobře uzavřené,aby necyhtil žádné pachy z uskladěných jiných potravin,,,
HODÍ SE K MASŮM ,ŘÍZKŮM,OBALENÉMU CELERU,květáku ,zelenině, RYBÁM,.
..MEZE SE NEKLADOU-podle chuti strávníků
dobré chutnání,žádné breptání
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MB1710
(upraveno)
26. 10. 2009, 17:47
Je moc dobrý ,v Řecku jsem ho jedla akorát ,že oni mají tvrdé brambory -))