(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
KAPUCÍNSKÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
NA TĚSTO:
400g hladké mouky, 250g změklého másla, 1 žloutek, 1 lžíci kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka.
NA NÁPLŇ:
1kg tvarohu, 300g cukr moučka, 1 vanilkový cukr, 4 žloudky, sníh z 5 bílků, 1 lžíce vanilkového pudinku, 2-3 lžíce rumu, 2 hrsti rozinek.
Postup přípravy
Mouku s kakaem a práškem do pečiva prosijeme do mísy. Přidáme žloutek, na kousky nakrájené máslo a mléko a utřeme na hladké těsto. Na hodinu uložíme do lednice.
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky, rozinkami, rumem a vanilkovým pudinkem. Bílky ušleháme dotuha a opatrně zatřeme sníh do tvarohu.
Vychladlé těsto rozdělíme na dvě poloviny. První část rozválíme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Na základ budoucího dezertu naneseme připravenou náplň a druhou část těsta na ní nastrouháme skrz větší otvory struhadla.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C ( horkovzdušnou na 180°C) a pečeme zhruba 30 minut až těsto vypadá suché a náplň zpevní.
Podáváme nakrájené na řezy viz. foto.
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky, rozinkami, rumem a vanilkovým pudinkem. Bílky ušleháme dotuha a opatrně zatřeme sníh do tvarohu.
Vychladlé těsto rozdělíme na dvě poloviny. První část rozválíme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Na základ budoucího dezertu naneseme připravenou náplň a druhou část těsta na ní nastrouháme skrz větší otvory struhadla.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C ( horkovzdušnou na 180°C) a pečeme zhruba 30 minut až těsto vypadá suché a náplň zpevní.
Podáváme nakrájené na řezy viz. foto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Boban1
(upraveno)
28. 6. 2007, 13:25
Včera jsem dělala také tvarohové řezy, tvaroh máme rádi, tak tyhle také někdy zkusím. Akorát se mi zdá, že na kakaové těsto a tolik tvarohu se to peče na dost stupňů a kratší dobu. Báro, fakt to tak pečete Ale budou určitě moc dobré
Brambrlka
(upraveno)
28. 6. 2007, 19:29
@Boban1
Musí se to hlídat. Je to na velký plech pro velkou rodinu.
ifusta
(upraveno)
28. 6. 2007, 13:18
Tyhle řezy jsou úžasné. Příprava je sice delší (mám radši takové to šup šup a hotovo), ale stojí za to. Buchta vydrží strašně dlouho jako čerstvá. Je vláčná a vůbec neosychá - pokud se teda nezbaští...takže to možná nikdy nebudete mít šanci zjistit, páč buchta je to až nebezpečně jedlá, Mňam. Mán u mě deset bodů z deseti.
čarodka2
(upraveno)
28. 6. 2007, 16:11
@ifusta
Prosím, do toho těsta se nedává ani trochu cukru? Děkuju za odpověď. Květa
Brambrlka
(upraveno)
28. 6. 2007, 19:27
@čarodka2
Nedává se tam cukr. doufám, že se Vám to podařilo dejte vědět.
čarodka2
(upraveno)
28. 6. 2007, 19:59
@Brambrlka
Právě jsem dopekla, buchta je ještě teplá, ale vypadá to dobře. Jen ta práce s těstem byla dost hrozná, zpracovala jsem to na vále a pak to nešlo moc rozvalovat a musela jsem záplatovat. Někde jsem udělala chybu, ale to moc pěkně a dík za rychlou odpověď.
Brambrlka
(upraveno)
28. 6. 2007, 21:19
@čarodka2
Jak ochutnáte tak dejte vědet jak Vám chutnal. myslím, že jste neudělala chybu já jsem to taky látala.
čarodka2
(upraveno)
29. 6. 2007, 5:59
@Brambrlka
Chuť je výborná, jen nemám tu tvarohovou nápň tak krásně vysokou jako je na vaší fotce. Bylo to vysoký, ale pak jaksi splasklo, chuti to neublížilo, vzhledu trochu ano. No nebudu rodině ukazovat, jak to má vypadat a pak nebude žádný problém. Dík za recept. rozhodně ještě upeču.