(recept
si oblíbilo 80 návštěvníků)
(skoro) dietní radost pro masožrouty, aneb KRŮTÍ MEDAILONKY (SKORO) PODLE POHLREICHA

Potřebné ingredience
krůtí prso (lze i jiné maso) ***
hrst nasekané petrželky ***
sůl, pepř ***
šťáva z jednoho citronu ***
trochu oleje ***
trochu másla ***
2-3 papriky ***
komu jako příloha nestačí papriky, lze použít i jinou zeleninu, případně opečené brambory, chleba atp.
Postup přípravy
Nedávno mne zaujalo, jak "šéf Pohlreich" dělal kuřecí prsa s citrónovou omáčkou, vyzkoušeli jsme to ... a pro velký úspěch už jsme to servírovali asi třikrát - jednou nakrájené na salátu, jednou pro nenasytu s bramborami, dnes nalehko s paprikami...
Krůtí prso nakrájíme na medailonky asi 1,5 cm silné (nebo silnější), posolíme, popepříme a každý obalíme v nasekané petrželce.
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opékáme nejprve po jedné straně (cca 3-4 min ... to poznáte, otáčí se to, když maso zbělí cca do poloviny tloušťky). Mezitím nakrájíme papriku a vyndáme jadérka.
Když se maso otočí (a pečením se zmenšilo), do ušetřeného místa na pánvi dáme opékat papriky.
(Moc dobré je k nim přihodit i oloupané stroužky česneku, ty jsou pak taky mňamka :-)))
Opět to trvá tak 3-4 minuty, pak se maso vyndáme a výpek s paprikami zalejem citronovou šťávou, nasypeme petržel, pokud zbyla, a dolijeme trochou vody, osolíme, příp. dle chuti dokořeníme pepřem atp
.
Vyndáme papriky (příp. česnek), odstavíme z tepla a do "omáčky" vmícháme kousek tuhého másla (já ukrojím tak 1-2 cm malé kostky na jedno větší prso), která to zahustí a zjemní.
Na talíř dáme máso, papriky a zalejeme omáčkou. A je to.
Mňam.
Krůtí prso nakrájíme na medailonky asi 1,5 cm silné (nebo silnější), posolíme, popepříme a každý obalíme v nasekané petrželce.
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opékáme nejprve po jedné straně (cca 3-4 min ... to poznáte, otáčí se to, když maso zbělí cca do poloviny tloušťky). Mezitím nakrájíme papriku a vyndáme jadérka.
Když se maso otočí (a pečením se zmenšilo), do ušetřeného místa na pánvi dáme opékat papriky.
(Moc dobré je k nim přihodit i oloupané stroužky česneku, ty jsou pak taky mňamka :-)))
Opět to trvá tak 3-4 minuty, pak se maso vyndáme a výpek s paprikami zalejem citronovou šťávou, nasypeme petržel, pokud zbyla, a dolijeme trochou vody, osolíme, příp. dle chuti dokořeníme pepřem atp
.
Vyndáme papriky (příp. česnek), odstavíme z tepla a do "omáčky" vmícháme kousek tuhého másla (já ukrojím tak 1-2 cm malé kostky na jedno větší prso), která to zahustí a zjemní.
Na talíř dáme máso, papriky a zalejeme omáčkou. A je to.
Mňam.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

P3P
(upraveno)
21. 11. 2015, 18:29
Vypadá to velmi zajímavě
zítra vyzkoušíme


nahlásit
jananovazak
(upraveno)
31. 7. 2015, 15:09




nahlásit
Danuka4
(upraveno)
3. 2. 2014, 10:38
Vypadá to velice dobře, určitě vyzkouším.
nahlásit

holyyy
(upraveno)
27. 10. 2009, 10:01
Zítra vyzkoušíme. Díky za tip.O.
nahlásit

artep
(upraveno)
28. 10. 2009, 17:38
@holyyy
Ta původní inspirace je od Pohlreicha...
... tomu to bohužel nevyřídím, ale doufám, že vám bude chutnat


nahlásit

misamaty
(upraveno)
25. 10. 2009, 14:11
To vypadá skvěle, určitě vyzkoušíme....
nahlásit

artep
(upraveno)
26. 10. 2009, 21:25
@misamaty
tak to přeju dobrou chuť

nahlásit