(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
POMERANČOVÁ BÁBOVKA - NAPROSTO ÚŽASNÁ!
Potřebné ingredience
35 dkg másla
40 dkg cukru
2 sáčky vanilkového cukru
6 vajec
3-5 pomerančů ( podle velikosti)
1 citrón
30 dkg pol.mouky
2 lžičky pr.do pečiva
Postup přípravy
v míse utřeme 35 dkg másla s 30 dkg cukru a 2 sáčky vanilk.cukru.Do hmoty zašleháme 6 vajec a vmícháme nastrouhanou kůru z 1 pomeranče a 1/2 citrónu.Nakonec prřidáme mouku s pr.do pečiva.Důkladně promýcháme a vlijeme do formy.Pečeme asi 45 - 60 minut na 175 °C.
Mezi tím si připravíme sirup z 250 ml pomerančové šťávy,3 lžic citónové šťávy,10 dkg cukru a nastrouhané kůry z 1 pomeranče a 1/2 citrónu.Chvíli povaříme a necháme vychladnout.
Upečenou bábovku necháte trochu vychladnout.Spodní stranu propícháte špejlí a přelijete polovinou sirupu.Vyklopíme a postup opakujeme.Před podáváním můžete ještě ozdobit proužky pomerančové kůry a posypat cukrem (dle chuti).
Bábovka bude chutnt všem co mají rádi vláčné buchty a chuť pomerančů!
U nás bezkonkurenčně nejoblíbenější buchta!
Mezi tím si připravíme sirup z 250 ml pomerančové šťávy,3 lžic citónové šťávy,10 dkg cukru a nastrouhané kůry z 1 pomeranče a 1/2 citrónu.Chvíli povaříme a necháme vychladnout.
Upečenou bábovku necháte trochu vychladnout.Spodní stranu propícháte špejlí a přelijete polovinou sirupu.Vyklopíme a postup opakujeme.Před podáváním můžete ještě ozdobit proužky pomerančové kůry a posypat cukrem (dle chuti).
Bábovka bude chutnt všem co mají rádi vláčné buchty a chuť pomerančů!
U nás bezkonkurenčně nejoblíbenější buchta!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nasta77
(upraveno)
28. 9. 2011, 12:09
Ivetko, bábovka je luxusní díky za receptík Naďa
aje
(upraveno)
5. 12. 2010, 15:45
bábovka výborná, je to zase něco trochu jiného než klasika moc jsme si pochutnali
Ilonáček
(upraveno)
25. 10. 2009, 22:03