(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Španělský ptáček
Potřebné ingredience
Hovězí plátky; vejce na tvrdo; šunkový salám; anglická slanina; vysočina; kápie; kys. okurek; klobáska; párek; cibule; hořčice; tmavá jíška Knorr nebo hl. mouka na zahuštění; olej; bujon; sůl; paprika sladká
Postup přípravy
Maso nakrájím na plátky a naklepu, osolím a dám trochu sladké papriky a potřu hořčicí. A začnu klást anglickou slaninu, šunkový salám, vysočinu, pak nakrájím na proužky párek, klobásku, okurek, kápii a dám na plátek. Potom ukrojím malý měsíček cibule a vajíčka a dám to tam a zabalím a pevně zavážu. Co zbyde tak nakrájím na drobné kostičky a použiji do omáčky.
V papiňáku na oleji orestuji cibulku a pptáčky, přidáme zbytek surovin a dám lžíci hořčice, ještě orestuji a podleju vodou a přidám bujon. Zavřu papiňák vaří tak 40 min, podle masa aby bylo měkké!
Zahustím buď hladkou moukou anebo jíškou, dnesbyla použitá Tmavá jíška Knorr - proto je omáčka tak tmavá!
Samozřejmě že pod podáváním odmotám provázek nebo niť!
Podávám s knedlíkem - dnes vyjímečně kupovaný, nebo s rýží!
V papiňáku na oleji orestuji cibulku a pptáčky, přidáme zbytek surovin a dám lžíci hořčice, ještě orestuji a podleju vodou a přidám bujon. Zavřu papiňák vaří tak 40 min, podle masa aby bylo měkké!
Zahustím buď hladkou moukou anebo jíškou, dnesbyla použitá Tmavá jíška Knorr - proto je omáčka tak tmavá!
Samozřejmě že pod podáváním odmotám provázek nebo niť!
Podávám s knedlíkem - dnes vyjímečně kupovaný, nebo s rýží!
A TAKHLE CHUTNÁ ADÁMKOVI
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé