Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Španělský ptáček

0.0
Španělský ptáček

Potřebné ingredience

Hovězí plátky; vejce na tvrdo; šunkový salám; anglická slanina; vysočina; kápie; kys. okurek; klobáska; párek; cibule; hořčice; tmavá jíška Knorr nebo hl. mouka na zahuštění; olej; bujon; sůl; paprika sladká

Postup přípravy

Maso nakrájím na plátky a naklepu, osolím a dám trochu sladké papriky a potřu hořčicí. A začnu klást anglickou slaninu, šunkový salám, vysočinu, pak nakrájím na proužky párek, klobásku, okurek, kápii a dám na plátek. Potom ukrojím malý měsíček cibule a vajíčka a dám to tam a zabalím a pevně zavážu. Co zbyde tak nakrájím na drobné kostičky a použiji do omáčky.
V papiňáku na oleji orestuji cibulku a pptáčky, přidáme zbytek surovin a dám lžíci hořčice, ještě orestuji a podleju vodou a přidám bujon. Zavřu papiňák vaří tak 40 min, podle masa aby bylo měkké!
Zahustím buď hladkou moukou anebo jíškou, dnesbyla použitá Tmavá jíška Knorr - proto je omáčka tak tmavá!
Samozřejmě že pod podáváním odmotám provázek nebo niť!
Podávám s knedlíkem - dnes vyjímečně kupovaný, nebo s rýží!

A TAKHLE CHUTNÁ ADÁMKOVI

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie