(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bramborový guláš
Potřebné ingredience
Množství dle chuti: brambory, gothaj (Globus), cibule, bobkový list, mletá červená paprika, chilli nebo pálivá paprika, sůl, solamyl nebo bezl.mouka na zahuštění, smetana ke šlehání.
Postup přípravy
Do hrnce nakrájíme syrové oloupané brambory, přidáme na kostičky nakrájený gothaj, nakrájenou cibuli, bobkový list, sůl, mletou papriku, špetku chilli (nebo pálivé papriky, ale nemusí být). Zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Vaříme do změknutí. Nakonec přidáme smetanu, provaříme, dle potřeby zahustíme, provaříme a podáváme. Budou-li brambory dostatečně moučné, nebo bude-li dostatek cibule, nebo méně vody, guláš se rozvařením těchto surovin zahustí sám. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé