(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Piškot s rebarborou

Potřebné ingredience
250 g polohrubé mouky, 250 g cukru, citr. kůra, vanilka nebo van. cukr, 1/2 PRDOPEČe, 3 žloutky, 100 g oleje, 100 g vody, sníh ze 3 bílků
Postup přípravy
Všechny suché suroviny smícháme dohromady, přidáme žloutky, olej a vodu a zamícháme. Pak jen opatrně vmícháme sníh.
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
Hustě posypeme rebarborou, nakrájenou na jemno asi 1-2 mm plátky.
A pečeme! asi 170-180°C až začnou růžovět a odstupovat okraje.
Teď už jen lehce pocukrujeme a papáme.
recept můžeme použít i s rybízem.
Používám i jako recept na rychlou bábovku, jen v tom případě dávám vejce 4 a do malé části těsta vmíchám kakao.
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
Hustě posypeme rebarborou, nakrájenou na jemno asi 1-2 mm plátky.
A pečeme! asi 170-180°C až začnou růžovět a odstupovat okraje.
Teď už jen lehce pocukrujeme a papáme.
recept můžeme použít i s rybízem.
Používám i jako recept na rychlou bábovku, jen v tom případě dávám vejce 4 a do malé části těsta vmíchám kakao.

opatrně vmícháme sníh.

Na rozetřené těsto nasypeme rebarboru a dáme péct:
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

natynka.z
(upraveno)
28. 4. 2009, 21:01
Dneska jsem pekla tento koláč.
Je to opravdu ňamka
a mám takový pocit, že na snídani už nic nezbyde.











nahlásit
tylska
(upraveno)
25. 6. 2007, 8:24
Tak tohle se mi moc líbí. Určitě zkusím, Může to být nádherně nakyslý, to mám ráda, i ten rybíz mi tam sedí. MagdalenaT./tylska/
nahlásit