(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pečená kachnička s jablečným zelím
Potřebné ingredience
1 kachna, 2 nakyslá jablka, 250 ml jablečné šťávy, 1 kg červeného zelí, 1 cibule, 20 g másla, 200 ml vody, kmín, 4 hřebíčky, svitek skořice, 4 lžíce octa, 1 lžička cukru, 1 hruška, 1 lžíce rybízové zavařeniny, 4 lžičky brusinkové zavařeniny, sůl
Postup přípravy
Kachnu potřeme uvnitř i zevnitř solí, položíme prsy dolů do pekáče, kde je na dně asi 3 mm vody. Pokmínujeme, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Během pečení ji občas pokapeme vypečeným tukem, poslední půl hodinu pečeme nepřikrytou. Ze zelí odstraníme košťál a nakrájíme ho na hrubší proužky o šířce asi 1 cm. Jablka rozkrojíme na čtvrtky, (neloupeme), odstraníme jádřince a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo. Na rozpuštěném másle orestujeme cibuli, přidáme nakrájené zelí, kousky jablek a společně chvíli podusíme. Potom zelí osolíme, přidáme hřebíčky a celou skořici, přilijeme jablečnou šťávu, vodu a zelí dusíme pod mírně odklopenou pokličkou asi 50 minut. Téměř všechna tekutina by se měla odpařit, pokud tomu tak není, tak ji zcedíme. Přidáme ocet, cukr, rybízovou zavařeninu, promícháme a podle chuti přisolím,pečeme asi 90minut ....výborné zelí a masíčko .-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajulik
(upraveno)
23. 10. 2009, 9:33
jazavka
(upraveno)
22. 10. 2009, 18:49
...mnam, hned by som si dala...