(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
BRAMBOROVÁ BUCHTA- VÝBORNÁ
Potřebné ingredience
1/2 KG POL. MOUKA ,1/2 L VLAŽNÉHO MLÉKA,1 DROŽDÍ, 1 VEJCE, uzenina DLE CHUTI, 4 VELKÉ BRAMBORY-VYMAČKANÉ, 8 LŽIC SÁDLA NEBO OLEJE.... SŮL, ČESNEK, MAJORÁNKA, PEPŘ
Postup přípravy
UDĚLÁME SI KVÁSEK Z MLÉKA, DROŽDÍ, TROCHU CUKRU,/NEBO DÁVÁM JEN INSTANTNÍ DO MOUKY/ NASTROUHÁME NA JEMNO BRAMBORY, DŮKLADNĚ VYMAČKÁME, PŘIDÁME MOUKU, VEJCE, MLÉKO VLAŽNÉ, SALÁM NEBO ANGLICKOU SLANINU cca 200-250g, OLEJ, sůl, pepř, majoránka.
DÁME NA PLECH, VYMAZANÝ SÁDLEM A VYSYPANÝ STROUHANKOU NEBO MÁKEM, NECHÁME JEŠTĚ HODINU KYNOUT. POSYPEME MÁKEM, DÁME PÉCI NA 180-200 STUPNŮ CCA 50 MIN, AŽ BUDE ZLATAVÁ. BĚHEM PEČENÍ POTŘU SÁDLEM. JE MOC DOBRÁ, VLÁČNÁ.
DÁME NA PLECH, VYMAZANÝ SÁDLEM A VYSYPANÝ STROUHANKOU NEBO MÁKEM, NECHÁME JEŠTĚ HODINU KYNOUT. POSYPEME MÁKEM, DÁME PÉCI NA 180-200 STUPNŮ CCA 50 MIN, AŽ BUDE ZLATAVÁ. BĚHEM PEČENÍ POTŘU SÁDLEM. JE MOC DOBRÁ, VLÁČNÁ.
A
B
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
22. 10. 2009, 15:47
majda123
(upraveno)
21. 10. 2009, 23:01
Díky za recept, už sem ho dlouho hledala, je to taková moje vzpomínka na dětství(Plzeň-jih) a říkali jsme tomu BÁC a je to dobrůtka!!