(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience
Vejce, cibule, tavené sýry, plnotučná hořčice, majolka, mletý pepř, sůl.
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, než zchladnou, tak si nakrájíme najemno cibulku, chladná vejce oloupeme a rozkrojíme na půlky, žloutky vyndáme a rukou trochu rozdrobíme, bílky nakrájíme najemno, potom osolíme (jen trochu, sýry jsou už solené), opepříme a přidáme tavené sýry, hořčici a majolku. Vše v míse promícháme (nejlépe vidličkou) dohromady a necháme trochu proležet. Podáváme s čerstvým pečivem. Množství zvolte podle potřeby :-). Ozdobit můžeme rajčátkem, paprikou nebo posypat čerstvou nasekanou pažitkou. Pro představu poměrů surovin: na čtyři vařená vejce, dávám půlku střední cibule, čtyři tavené větší sýry (obdélníčky, ne trojúhelníčky), dvě malé lžičky hořčice (zarovnané), čtyři polévkové lžíce majolky. Samozřejmě si můžete poměry zvolit dle vlastní chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé