Perníčková srdíčka do vánoční bonboniéry pod stromeček
Potřebné ingredience
600g hladké mouky, 300g práškového cukru, 200g medu, 150g másla,3 vejce, 2 čajové lžičky mleté skořice, 1 čajová lžička mletého hřebíčku,1/2 čajové lžičky mletého anýzu, 2 čajové lžičky sody bikarbony.
Postup přípravy
Máslo s cukrem a vejcemi vymícháme na pěnu, přidáme koření, sodu bikarbonu,promícháme, nakonec přidáme mouku a zamícháme polotuhé těsto. Těsto dáme do misky, dobře přikryjeme mikroténovou folii a necháme do druhého dne stát. Potom ho vyválíme na tlouštku 3-4 mm a vykrajujeme srdíčka. Klademe je na plech napřed vymaštěný tukem Cera Pečeme při teplotě 200 C 10-12 min.Perníčky slepujeme džemem nebo nádivkou z nastrouhaných perníčků, džemu a trochu rumu. Srdíčka polejeme bílkovou nebo čokoládovou polevou a ozdobíme podle fantazie.
Bílková růžová poleva: 1 bílek, 100-120 g práškového cukru(podle velikosti bílku), dobře vymícháme a 2 polévkové lžíce polevy odložíme. Do ostatní polevy přidáme pár kapek potravinářské barvy(stačí 1- 2 kapky, aby poleva byla jemná růžová) a perníčky do ní pomáčíme,Odloženou polevu dáme do celofánového kornoutku. na perníčky s ještě mokrou polevou čokoládou uděláme čárky a párátkem příčně narušíme. Po dokonalém zaschnutí perníčky slepujeme.
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření a 70 g- 80 g ztuženého tuku Cera, rozpustíme v malé misce ve vodní lázni a mícháme, aby byla poleva hladká. Perníčky máčíme v čokoládové polevě a odkládáme na pečící papír. Dokonale ztuhnutý povrch ozdobíme bílkovou polevou( můžemesi ji libovolně přibarvit potravinářskými barvivy. Potom perníčky opatrně zdobíme. Zajímavé jsou posypané sekanými mandlemi.
Bílková růžová poleva: 1 bílek, 100-120 g práškového cukru(podle velikosti bílku), dobře vymícháme a 2 polévkové lžíce polevy odložíme. Do ostatní polevy přidáme pár kapek potravinářské barvy(stačí 1- 2 kapky, aby poleva byla jemná růžová) a perníčky do ní pomáčíme,Odloženou polevu dáme do celofánového kornoutku. na perníčky s ještě mokrou polevou čokoládou uděláme čárky a párátkem příčně narušíme. Po dokonalém zaschnutí perníčky slepujeme.
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření a 70 g- 80 g ztuženého tuku Cera, rozpustíme v malé misce ve vodní lázni a mícháme, aby byla poleva hladká. Perníčky máčíme v čokoládové polevě a odkládáme na pečící papír. Dokonale ztuhnutý povrch ozdobíme bílkovou polevou( můžemesi ji libovolně přibarvit potravinářskými barvivy. Potom perníčky opatrně zdobíme. Zajímavé jsou posypané sekanými mandlemi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
IVA 75
(upraveno)
29. 11. 2013, 16:50
čermačka
(upraveno)
31. 10. 2009, 23:18
Asi hloupý dotaz, ale med tam šoupnout před šlěháním nebo ož po . Díky za radu Petra
Ilonáček
(upraveno)
21. 10. 2009, 15:52