PLNÝ PEKÁČ
Potřebné ingredience
PRO 2 OSOBY
400g krůtích prs
600g brambor nakrájených naplátky
2 ks jarní cibulky
8 plátků slaniny
grilovací koření, drcený kmín, mletý pepř, sůl
150ml sladké smetany 30% (šlehačky)
Postup přípravy
Maso nařežeme na dva plátky, okořeníme. Dno pekáčku vyložíme 4ks slaniny a naskládáme na ně polovinu nakrájených brambor jemně osolíme, na brambory položíme okořeněné maso a nakrájenou jarni cibulku, zase položíme zbylé 4 plátky slaniny a na ně zbytek nakrájené brambory na plátky zalejeme šlehačkou a posolíme brambory. Dáme ještě kmín a trochu grilovácího koření na barvu. Přikryjeme poklicí nabo alobalem. Pečeme 1 hodinu na 180stupňů a 10-15 minut pod grilem nebo klasicky až se brambůrky vypečou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé