Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Nové druhy cukroví

0.0
Nové druhy cukroví

Potřebné ingredience

* postupně přidávám - fota budou před vánocemi *
***************************************************************************************
ČERTÍCI
-------------
200g mletých sušek bebe, 130 g moučkového cukru, 70 g ztuženého tuku , 2lžíce kakaa, 2 lžíce rozinek namočených v horké vodě
Na ozdobení: 100g čokolády na vaření, 80g marcipánové nebo mléčné hmoty, 40g ztuženého tuku, červené potravinářské barvivo, bílé a tmavé sypání.
Sušenky smícháme s cukrem, kakaem, nasekaným tukem a rozinkami, nakrájenými nadrobno. Hmotu uložíme do chladu a necháme ztuhnout. Pak ji rozdělíme na stejné kousky a vytvarujeme z nich hlavičky čertíka, které opět necháme ztuhnout. Marcipán obarvíme špetkou potravinářské barvy a dobře prohněteme. Z hmoty vytvarujeme jazýčky a růžky a očka čertíků a necháme ztuhnout. čokoládu rozpustíme spolu s tukem, touto polevou přilijeme hlavičky čertíků a ihned je ozdobíme cukrovým sypáním, přilepíme očka, růžky a jazyk a uložímeje do chladu.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Tříkrálový Baltazar
------------------------
Potřebujeme: 300g medu, 75g přírodního cukru, 1/16 l vody, 350 g hladké mouky, 75 g žitné mouky, 1 zarovnanou čajovou lžičku sody bikarbony, 1 čaj.lžičku koření na perníky,cukr na vyválení
Na polevu: 1/2 bílku,125g práškového cukru,75g čokoládové polevy
Na ozdobu : různé pestré bonbony
Postup:
1 Med, přírodní cukr a vodu uvedte do varu,vylijte do mísy a nechte vychladnout.
2.Mouku prosejete do mísy, smíchejte žitnou mouku, sodu bikarbonu a koření na perníky a přisypte k mouce. Všechno zpracujte mísící násadou ručního šlehače na jemné těsto, přikryjte ho a nechte přes noc odpočívat.
3. Velký kus papíru na pečení natenko posypte cukrem atěsto na něm vyválejte na tlouštku 1 cm.
4. Podle obrázku zhotovte šablonu (výška 26cm, 3ířka v boku 9 cm, Ruka 15 cm,boty 15,5cm.šablonu můžete utvořit podle vlastní fantazie), položte na těsto a vyřežte nožem krále.Zezbytku udělejte košík.
5. Plech vyložte papírem na pečení, oba kusy těsta na něj položte a pečte asi 25 minut na střednípříčce v trouběpředehřáté na 180 C(plyn stupen2).Potom nechte vychladnout na mřížce.
6. Z bílků vidličkou zlehka vyšlehejte světlou polevu.Přidejte do ní několik kapek vody, pak se dá lehčeji vyšlehat.Postupně zpracujte práškový cukr,aby vznikla hladká hustá hmota. pomocíštětce naneste polevu na kalhoty - bíléozdobené bonbony, korunu bílou a na ní perličky,hlavu tmavou polevou, oči 2 mandle , na krk náhdelník a košík v rukou na něm mandle.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Vánoční bonbony - bonbony z bonboniéry polité polevou
slzička ozdobená jako sněhulák, srdíčko, vzhůru nohama jako hlava mikuláše, trojúhelník jako stromeček, kolečka jako ozdobičky, obdelník jako ozdoba se svíčkou a větvičkou
2:
Mikulášské berly
-----------------------
200g hldké mouky, 120 g másla, 60 g moučkového cukru, 40 g mletých ořechů, 1 lžička kakaa, 1 větší žloutek
Poleva: 200g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžiča horké vody, 1 lžička citronové štávy, potravinářské barvy modrá,žlutá, růžová)
K prosáté mouce s kakaem a cukrem přidáme mleté ořechy nasekané máslo a žlotek. Vypracujeme těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladu. pak z něj utvoříme válečky o průměru 1ěmm a délce asi 14 cm, a jeden konec zahneme do tvaru hole. Cukroví rozložíme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 C.Z prosátého moučkového cukru, bílku , vody a citronové štávy utřeme hustou polevu, do níž upečené a vychladnuté berly namočíme. Necháme polevu ztuhnout a na závěr berly dozdobíme zbylou polevou obarvenou potravinářskými barvivy.

Postup přípravy

Kokosky z loupáčků
----------------------------
6 vajec, 30 dkg pískového cukru, 6 rohlíčků loupáčků, 24 DKG KOKOSU, 20 DKG MOUČKOVÉHO CUKRU
Sladké rohlíky- loupáčky nakrájíme na drobno a suché smícháme s 24 dkg kokosu a 15- 20 dkg moučkového cukru.
Ušlehat 6 bílků s 30 dkg pískového cukru a smíchat se směsí rohlíků. Mokrou rukou tvořit kuličky. Plech pomastit a posypat polohrubou moukou. Péct na 50 C(100)

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Nugátové tyčinky
----------------------
125 g hladké mouky, na špičku nože prášek do pečiva, 50 g cukru, špetka soli, 1 vejce, 75 g másla, 300g nutely, 200 g lískových oříšků, 400g polevy

1, Z MOUKY, PRÁŠKU DO PEČIVA, CUKRU , SOLI,VEJCE A TUKU ZPRACUJEME TĚSTO.
2,Těsto vyválíme na 15x 24 cm plochu, Nakrájíme proužky 1,5 x 4 cm. Dáme na pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 C asi 8-10 minut ( Na pekáč dáme papír a pak tyčinky a pečeme)
3, Nugát rozehřejeme ve vodní lázni , naplníme mikroténový sáček nugát nastříkáme na proužky a položíme 3 celé, nebo 3 půlky lískových oříšků, polejeme tmavou polevou, cákáme potom bílou polevou mřížky.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Kokosový tučnáci
- nepečené ----------------------
Rozpis na 30 kusů
7Og mletých dětských piškotů, 80 g mletého kokosu, 100g moučkového cukru, 60 g másla, 1 lžíce rumu, 1 lžíce mléka
Na dohotovení : 250 g máslového kakaového krému, 30 dětských piškotů, 40 g mléčné čokoládové polevy, 70 půlených loupaných mandlí, 1 lžička barevného cukrářského máčku, 5 plátků kandované papáji
Mleté piškoty promícháme s kokosem, cukrem,přidáme nakrájené máslo, rum a mléko. Vypracujeme těsto, kterým plníme formičky - včelí ůly. Z těsta připravíme asi 30 ůlů a necháme do druhého dne při pokojové teplotě zaschnout. "ly plníme máslovým krémem a klademe na kulaté piškoty. Vzhledu tučnáků dosáhneme tak, že vrchní špičku podélně půlku ůlku potřeme čokoládovou polevou, na kterou po stranách přilepíme půlky mandlí jako křidélka. Do vrchní části potřeme čokoládou vtiskneme dva máčky jako oči. Zobáčky vytvoříme z drobných trojůhelníčků kandovaného ovoce a rovněž vsadíme do polevy. Tučnáky necháme zcela ztuhnout.
Doba přípravy asi 1 hodina a 10 minut
bez sušení a tuhnutí
1 kousek : přibližně 640 k J/ 150 kal
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Mandlové Toffife
2,5 dl smetany, 30 g másla a 1 lžičku medu svaříme se 125 G KRUPICOVÉHO CUKRU DO HUSTA A PAK přidáme 100 g mandlí. Na vymaštěném plechu tvoříme malou lžičkou hrudky, které potáhneme mléčnou čokoládou.
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Dvoubarevné sušenky - mandlové
Na 35 kouků si připravíme
125 g másla, 150 g moučkového cukru, špetku soli, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 250 g hladké mouky, 100g mletých mandlí, 2 1/2 lžíce kakaa, 100g bílé čokoládové polevy
Máslo, moučkový cukr, sůl a vanilkový cukr utřeme do pěny. Jedno po druhém zašleháme vejce. Mouku smícháme s mandlemia kakaem. A po částech zapracujeme do těsta. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Těstem naplníme sáček s trubičkou ve tvaru hvězdy a na plechy stříkáme různé tvary( kroužky, esíčka, kolečka, čárky,obloučky,kolečka, měsíčky, oválky, trojuhelníky..)
Pečeme ve vyhřáté troubě na při vyšší teplotě 8-10 minut. Necháme vychladnout. Polevu nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni. Namočíme v ní sušenky do poloviny a necháme ztuhnout.Doba přípravy zhruba 11/4 hodiny
1 kousek přibližně 460kJ/110kcal
TIP 4okoládovou polevu můžeme udělat i tak, že rozehřejeme 80g tuku, přidáme80g moučkového cukru, 1 lžíci kakaa a 1 lžíci solamylu nebo pudinku s kakaovou příchutí a za stálého míchání přivedeme k varu. Nevaříme
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

TŘÍKRÁLOVÝ BALTAZAR
Potřebujeme: 300g medu, 75g přírodního cukru, 1/16 l vody, 350 g hladké mouky, 75 g žitné mouky, 1 zarovnanou čajovou lžičku sody bikarbony, 1 čaj.lžičku koření na perníky,cukr na vyválení Na polevu: 1/2 bílku,125g práškového cukru,75g čokoládové polevy Na ozdobu : různé pestré bonbony Postup: 1 Med, přírodní cukr a vodu uvedte do varu,vylijte do mísy a nechte vychladnout. 2.Mouku prosejete do mísy, smíchejte žitnou mouku, sodu bikarbonu a koření na perníky a přisypte k mouce. Všechno zpracujte mísící násadou ručního šlehače na jemné těsto, přikryjte ho a nechte přes noc odpočívat. 3. Velký kus papíru na pečení natenko posypte cukrem atěsto na něm vyválejte na tlouštku 1 cm. 4. Podle obrázku zhotovte šablonu (výška 26cm, 3ířka v boku 9 cm, Ruka 15 cm,boty 15,5cm.šablonu můžete utvořit podle vlastní fantazie), položte na těsto a vyřežte nožem krále.Zezbytku udělejte košík. 5. Plech vyložte papírem na pečení, oba kusy těsta na něj položte a pečte asi 25 minut na střednípříčce v trouběpředehřáté na 180 C(plyn stupen2).Potom nechte vychladnout na mřížce. 6. Z bílků vidličkou zlehka vyšlehejte světlou polevu.Přidejte do ní několik kapek vody, pak se dá lehčeji vyšlehat.Postupně zpracujte práškový cukr,aby vznikla hladká hustá hmota. pomocíštětce naneste polevu na kalhoty - bíléozdobené bonbony, korunu bílou a na ní perličky,hlavu tmavou polevou, oči 2 mandle , na krk náhdelník a košík v rukou na něm mandle.

MiKULÁŠ, STROMEČEK...
Vánoční bonbony - bonbony z bonboniéry polité polevou slzička ozdobená jako sněhulák, srdíčko, vzhůru nohama jako hlava mikuláše, trojúhelník jako stromeček, kolečka jako ozdobičky, obdelník jako ozdoba se svíčkou a větvičkou 2: Mikulášské berly ----------------------- 200g hldké mouky, 120 g másla, 60 g moučkového cukru, 40 g mletých ořechů, 1 lžička kakaa, 1 větší žloutek Poleva: 200g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžiča horké vody, 1 lžička citronové štávy, potravinářské barvy modrá,žlutá, růžová) K prosáté mouce s kakaem a cukrem přidáme mleté ořechy nasekané máslo a žlotek. Vypracujeme těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladu. pak z něj utvoříme válečky o průměru 1ěmm a délce asi 14 cm, a jeden konec zahneme do tvaru hole. Cukroví rozložíme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 C.Z prosátého moučkového cukru, bílku , vody a citronové štávy utřeme hustou polevu, do níž upečené a vychladnuté berly namočíme. Necháme polevu ztuhnout a na závěr berly dozdobíme zbylou polevou obarvenou potravinářskými barvivy.

/

Muffínky shvězdou a svíčkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

IVA 75 23. 12. 2009, 10:16
Turecký med
Moučkový cukr (180 g)

Burské oříšky (100 g)

Med (100 g)

Vaječné bílky (3 ks)

Oplatky

Nejdříve si vyšleháme nad párou bílky s cukrem do tuhé hmoty. Za stálého míchání přilijeme do této hmoty med (musí být tekutý, pokud máte zcukernatělý med, stačí ho chvíli ohřát) a přisypeme oříšky. Až přichystaná hmota trochu zchladne, natřeme ji na prázdné oplatky, necháme ztuhnout a turecký med je hotový.
Egreska 21. 12. 2009, 13:32
tak toto som nejako nepochopila *-) *-) *-) je to len doslovne skopirovane??? 8-|
IVA 75 (upraveno) 21. 12. 2009, 12:39
BOUNTY TYČINKY rn rn POTREBNÉ PRÍSADY rn rn 100 ml šlahacky (33%),300 g kr.cukru(kto chce,moze dat menej),250 g masla,250g kokosu,150 g čokolady rn rn POSTUP PRÍPRAVY rn rn Rozpustite maslo ,pridajte cukor,šlahačku a všetko nechajte povarit asi 5 min.Potom vmiešajte kokos.Nejaku formu si vystelte papierom na pečenie a masu pekne rovnomerne rozotrite.Nechajte cez noc v chladničke.Na druhy den vyklopime z formy,stiahneme papier a pokrajame na uhladne tyčinky. namačame v čokolade rn ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// rn od Moniky rn Ferrero Rocher rn rn 2x Čokotatranka (nebo jiné tatranky), 2x sušenka Lina, 100 g hořké čokolády, 3 polévkové lžíce Nutely, oříšky asi 100-150g (podle toho, kolik máme) rn rn POSTUP PŘÍPRAVY rn rn 1) nasekáme si oříšky (nastrouháme), dvě třetiny dáme stranou, jednu třetinu posekáme ještě více (najemno, v tom budeme na konci obalovat kuličky) rn 2) posekáme si sušenky rn (sekám v robotu) rn 3) ve vodní lázni necháme v hrnku rozpustit čokoládu a Nutelu rn 4) přidáme posekané sušenky a oříšky rn 5) necháme směs vychladnout (klidně pžes noc do druhého dne) rn 6) tvarujeme kuličky a obalujeme v posekaných oříšcích (viz bod jedna) rn 7) dáváme do papírových košíčků rn rn Poznámka: dělám cca 10-12 dnů před Vánoci, uchovávám v chladu, aby se pěkně rozležely, musejí být chladné rn *-******************************************************* rn Nepečené melouny - ze Slovenska rn Porce rn 80 rn Čas přípravy rn 1 hod. rn Popis rn Melouny rn 250 g másla, 250 g práškového cukru, 200 g sušeného mléka zpracujeme a rozdělíme na dvě stejné části. rn Jedna část hmoty cca 300 g zůstane bilé barby a do druhé části přidáme červenou rn potravinářskou barvu. rn Z červené hmoty uděláme 10 kuliček, které dáme na 10 minut do mrazničky. rn Bílou hmotu rozdělíme na 10 častí, rozválíme a oblepíme okolo červene kuličky a znovu dáme na 10 minút do mrazničky. rn Zelená hmota: rn 300 g mletých ořechů, 300 g práškového cukru, 1 bilek a zelenú potravinářskou barvu zpracujeme, rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a dobře přilepíme na bílou kouli. Obalíme v jemném krystálovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut. rn Potom každoú kuličku pokrájíme na 8 části a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka, nebo mikroténového sáčku, v kterém jsme rozpustili v mikrovlnce čokoládu, uděláme zrníčka. rn Můžeme udělat i kokosové melouny z: rn 250 g kokosu, 1 Salka, 100 g sušeného mléka a 150 g práškového cukru. Postup je stéjný jako pri ořechových melounech.rn/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////rnTučnáci a mlýny z vosích ůlkůrn http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68375rnhttp://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21453&order=1 střapaté tyčkyrn http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68289 andílcirn http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68220 vánoční copánky nepečené
IVA 75 (upraveno) 22. 12. 2009, 10:14
Od Gabriely rn Bounty koule rn 250g strouhaného kokosu, 1 plechovka zahuštěného mléka- SALKO, 150g moučkového cukru, trochu rumu, poleva čokoládová mléčná nebo mléčná čokoláda. Z této dávky vyjde cca 70 kuliček. rn rn POSTUP PŘÍPRAVY rn rn Z ingrediencí vytvoříme hmotu, necháme v lednici ztuhnout, tvarujeme kuličky a namáčíme do čokolády rn /////////////////////////////////////////////////////////////////////// rn Balonky rn POTŘEBNÉ PŘÍSADY rn rn 250 g kokosu, 1 Salko, 100g sušeného mléka, kakako, červená potravinářská barva rn ////////////////////////////////////////////////////////// rn řezy kinder pinqí rn CESTO: 3vajcia, 75 g prášk.cukru, 2polievkové lyžice vody, 15g kakaa, 80g polohrubej múky,štvrť bal.prášku do pečiva./UPEČIEME 2X/ ŠĽAHAČKOVÁ PLNKA: 1dcl mlieka,10g želatíny,4dcl sladkej smotany. 1 vanilkový cukor/AJ TO 2X/ ČOKOLÁDOVA NÁPLŇ: 150G várovej čokolády,1dcl mlieka,50g margarínu. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: 100g mlečnej polevy(CARLA),50g CERA. rn rn POSTUP PŘÍPRAVY rn rn Žľtky vyšľaháme s práškovým cukrom,vodou,pridáme preosiate kakao,múku zmiešanú s PDP,striedavo so snehom ušľahaným z bielkov.Dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.Tak isto upečieme aj druhú piškótu. rn Šľahač.plnka:V 1/2dcl mlieka napučíme želatínu 15 minút.Zvyšné mlieko1/2dcl s vanilkou zahrejeme nesmie vrieť,musí ostať len teplé,pridám napučanú želatínu necháme ju tam rozpustiť.Necháme chvíľu vychladnúť a potom to pomaly primiešavame do vyšľahanej šľahačky pripravenej s 0,4 dcl sladkej smotany. rn Boky zákusku vystelieme alobalom aby nám plnka nestekala.Šľahačkový krém vylejeme na prvý kakaový plát ,dáme stuhnúť do chladničky. rn Pripravíme si čokolád.náplň:Nad parou rozpustíme čokoládu,mlieko,margarín nechámevychladnúť,natrieme na stuhnutú šľahačkovú plnku,pripravíme si druhú časť šľahačkovej plnky trošku necháme stuhnúť aby sme mohli priložiť,2kakaový plát zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky asi na 10 hod.Polejeme polevou: rn 100g mliečnej polevy(CARLA)50g stuž.tuku rozpustíme nad parou.Uchovávame v chladničke. rn rn POSTUP PŘÍPRAVY rn rn Vypracujeme těsto, rozdělíme na tři díly a obarvíme- bílý, hnědý, červený. Vyválíme 3 barevné válečky, zamotáme, nakrájíme a obalíme v kokosu rn /////////////////////////////////////////////////////////////////////// rn Mandlovky ze sojových suků rn 2 sójové suky (sójová tyčinka) – 10 dkg 4 dkg dětských piškotů 2 dkg mletých loupaných mandlí 0,3 dl rumu Na obalení: 3 dkg kondenzovaného mléka 3 dkg hrubě mletých loupaných mandlí rn rn POSTUP PŘÍPRAVY rn rn Sójové suky nastrouháme, přidáme rozemleté piškoty, mandle, rum a promícháme. Z těsta vytvoříme válečky, které potřeme kondenzovaným mlékem a obalíme v mandlích. rn Necháme ztuhnout ,jsou výborné . rn //////////////////////////////////////////////////////////// rn Od Martiny rn Kokosové květinky - výborné! rn rn POTŘEBNÉ PŘÍSADY rn rn 6 natvrdo uvařených žloutků, 7 dkg másla, 1 vanilkový cukr, 30 dkg moučkového cukru, 25 dkg kokosu a trochu rumu, potravinářské barvy rn rn POSTUP PŘÍPRAVY rn rn Žloutky, máslo a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme moučkový cukr, kokos a rum. Zpracujeme a rozdělíme na 3 díly, které obarvíme potravinářskými barvami. Děláme kuličky a od každé barvy vtlačíme do formičky (lepší jsou malé formičky). Formičku vždy vysypeme cukrem. Nepečeme! Pouze necháme na vzduchu sušit!rn////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////rn http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12036&user=9968.Su vosí ulky karamelové - místo koleček
Ilonáček 20. 10. 2009, 17:28
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
IVA 75 21. 12. 2009, 13:22
@Ilonáček Nepečené melouny= vynikající
25OG másla
250G cukru moučka
200g sušeného mléka- já dávala sušenou smetanu do kávy
vypracovat těsto, rozdělit na 3 části - jednu obarvit na červenou a jednu na zeleno, jednu nechat bílou
Udělat 1o kuliček červených, dát na 5 minut do mrazničky, potom kuličky zabalit do placky bílé, zase udělat kuličku a zase do mrazáku, potom zabalit do zelené palcky a udělat kuličku po ztuhnutí, rozkrájet na 8 dílků a párátkem namočeným v čokoládové polevě udělat zrníčka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie