Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Švédský koláč z černého bezu

0.0
Švédský koláč z černého bezu

Potřebné ingredience

3 hrnky polohr. mouky, 3/4 hrnku kryst. cukru, 1 prdopeč, 2 hrnky otrhaných černých bezinek( výborné jsou i ostružiny nebo borůvky) náplň:3 měkké tvarohy, 3 vejce, 3/4 až 1 hrnek kryst. cukru, 1/2 l mléka.

Postup přípravy

Těsto smícháme a tak jak je suché, tak půl dávky nasypeme na vymazaný plech. Na to nalejeme náplń a posypeme bezinkami. Navrch sypeme druhou půli těsta, poklademe plátky másla( celkem tak půl kostky másla) a dáme péct na 180°C na 3/4 hodiny. Pečeme do zlatova. Je to výborné, původně jsem dělávala s borůvkami, jenže v blízkém okolí moc nejsou a tak vznikla alternativa v podobě bezinek a každý rok se k ní s radostí vracím.
letos varianta s jahodami a rebarborou, foto dodám

nalijeme na sypkou směs

přidáme ovoce....

potom plátky másla

upečený vcelku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

enestejša 21. 10. 2009, 8:15
Zajímavé. To by mě opravdu nenapadlo. Určitě vyzkouším.
Ilonáček 20. 10. 2009, 17:54
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie