(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Švédský koláč z černého bezu
Potřebné ingredience
3 hrnky polohr. mouky, 3/4 hrnku kryst. cukru, 1 prdopeč, 2 hrnky otrhaných černých bezinek( výborné jsou i ostružiny nebo borůvky) náplň:3 měkké tvarohy, 3 vejce, 3/4 až 1 hrnek kryst. cukru, 1/2 l mléka.
Postup přípravy
Těsto smícháme a tak jak je suché, tak půl dávky nasypeme na vymazaný plech. Na to nalejeme náplń a posypeme bezinkami. Navrch sypeme druhou půli těsta, poklademe plátky másla( celkem tak půl kostky másla) a dáme péct na 180°C na 3/4 hodiny. Pečeme do zlatova. Je to výborné, původně jsem dělávala s borůvkami, jenže v blízkém okolí moc nejsou a tak vznikla alternativa v podobě bezinek a každý rok se k ní s radostí vracím.
letos varianta s jahodami a rebarborou, foto dodám
letos varianta s jahodami a rebarborou, foto dodám
nalijeme na sypkou směs
přidáme ovoce....
potom plátky másla
upečený vcelku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
enestejša
(upraveno)
21. 10. 2009, 8:15
Zajímavé. To by mě opravdu nenapadlo. Určitě vyzkouším.
Ilonáček
(upraveno)
20. 10. 2009, 17:54