Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Luxusní karbanátky s tvarohem

0.0
Luxusní karbanátky s tvarohem

Potřebné ingredience

500g mletého masa, 1 tvaroh měkký, 100g strouhaného sýra,1 vejce, strouhanka, majoránka, drcený kmín, pepř, sušený nebo čerstvý česnek, sůl (tvaroh se dá nahradit i bilým jogurtem či kysanou smetanou, jen je pak potřeba dát více strouhanky)

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté maso a přidáme postupně, tvaroh, strouhaný sýr, 5-6 vrchovatých lžic strouhanky, 2 lžičky majoránky, 1 lžičku drceného nebo mletého kmínu, špetku pepře, 1,5 lžičky sušeného česneku (může být i četstvý 2-3 stroužky), dvě lžičky soli, 1 celé vejce, vše krásně prohněteme. Pokud je hmota příliš mokrá, přidáme ještě strouhanku, naopak, pokud je moc tuhá, přileje malinko mléka či piva. Tvarujeme placičky, pěčeme na rozpálené pánvi bez obalování ve strouhance. Karbanátky jsou šťavnaté, výborné k bramborové kaši, bramborám či obyčejně k chlebu. Luxusní jsou i druhý den z ledničky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jadrob 15. 8. 2011, 18:56
Soni, díky za receptík, dneska jsme si pošmákli, karboše byly (Y) (Y) (Y) za tepla k obědu, na studeno k večeři. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello) a hezký večer (D) (připíjím tokajským)
Kikina07 29. 11. 2010, 16:36
byly opravdu výborné (clamp) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie