(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Chleba alá Pilsner Urquell = pivní výborný
Potřebné ingredience
5OOg hladké nebo chlebové mouky,35g droždí, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičkykmínu, 1/2 lžičky fenyklu, 2,5 dcl piva,1lžička soli, 2 lžíce ovesných vloček
Postup přípravy
Droždí s cukrem a 1 lžicí pivavymícjáme. V míse smícháme mouku se solíé, fenyklem a kmínem. Přidámem droždí vymíchané s cukrem a pivem a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě hodinu kynout. Potom je znovu promícháme a vložíme do vysmazané a hladkou moukou vysypané chlebíčkové formy. Necháme ještě 20 minut kynout, potom potřeme vodou a posypeme ovesnými vločkami. 7Začneme péci při vyšší teplotě po 15 minutách teplotu snížíme a dopékáme 30- 40 minut. Po mírném vychladnutí vyklopíme chléb z formy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
18. 10. 2009, 23:22