(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Nejlepší posvícenské koláčky
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 40 g droždí, 100 g cukru krupice, 250 ml vlažného mléka, 75 g změklého másla, špetka soli, 1 celé vejce, trochu citronové kůry. Tvarohová náplň - 1 tvaroh (může být i ve vaničce ),1 vanilkový cukr, 1/4 l mléka, 1 vanilkový pudink, cukr dle chuti.
Postup přípravy
Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme vykynout.Po vykynutí lžičkou vykrajujeme kousky těsta a tvoříme kuličky,které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 10 minut vykynout.Potom do kuliček uděláme větší důlek ,naplníme náplní a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Tvarohová náplň - uvaříme z mléka,vanilkového pudinku a cukru pudink.Necháme částečně zchladnout a pak do něj zašleháme tvaroh,případně dochutíme citronovou šťávou.Dále koláčky plníme povidly s rumem,jablíčkovou a makovou náplní.
Tvarohová náplň - uvaříme z mléka,vanilkového pudinku a cukru pudink.Necháme částečně zchladnout a pak do něj zašleháme tvaroh,případně dochutíme citronovou šťávou.Dále koláčky plníme povidly s rumem,jablíčkovou a makovou náplní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Grena 73
(upraveno)
28. 1. 2014, 17:26
Dneska jsem pekla , jsou . Ta náplň je supr, samotnej tvaroh je moc suchej, ale s pudinkem mňam. Místo másla jsem dala sádlo.
Kakája
(upraveno)
10. 11. 2012, 18:49
Dneska sem dělala a jsou výborné
sim07
(upraveno)
24. 10. 2010, 11:09
Jsem moc ráda,že chutnají.U nás také moc dlouho nevydrží.
lambertíci
(upraveno)
9. 9. 2010, 18:10
Simonko, moc děkuji za bezva recept. Koláčky jsou FAMÓZNÍ . Míša s rodinou P.S. než jsem je stačila dopéct, jeden talíř byl pryč
Uska
(upraveno)
22. 1. 2010, 18:57
Díky za super recept,oprav du jsou to nej....koláčky a dokonce se povedly i mně
sim07
(upraveno)
21. 12. 2009, 11:43
Jsem ráda,že chutnalo
Scarllet
(upraveno)
24. 10. 2009, 14:14
Koláčky jsem dnes vyzkoušela, jsou výborné. Protože jsem neměla po ruce tvaroh ani povidla, plnila jsem je domácí meruňkovou zavařeninou. Jsou opravdu moc dobré. Díky za recept, Dana
Ilonáček
(upraveno)
18. 10. 2009, 23:22