(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bylinkovo-česnekové máslo (Garlic Butter)
Potřebné ingredience
1 kostka másla, česnek, bazalka, provensálské bylinky, italské bylinky, citrónová šťáva (pokud kupovaná, tak 100%, ne citrónek!)
Postup přípravy
Myšlenku tohoto receptu jsem si přivezla z Irska, proto používám irské máslo :P Lze samozřejmě použít i jakékoli klasické s 82% tuku, ale je pravda, že irské se lépe roztírá a je v něm méně vody. Co se týče bylinek, dříve jsem dělávala z čerstvých, ale nikdy se mi nepodařily nakrájet tak najemno, takže poslední dobou vítězí mražená + mletá varianta při stejném koncovém efektu :)
Máslo necháme povolit mimo lednici. Přisypeme mražené bylinky, cca 10g od každých. Přidáme mleté italské bylinky, melu 20 otočení. Dobře promícháme. Přidáme prolisovaný česnek (dávám 3 stroužky, pro slabší povahy doporučuju 1 :D) a opět dobře smícháme dohromady. Nakonec zakápneme 3 kapkami citrónové šťávy. Podávat můžeme ihned, ale lepší je na druhý den. Nejlepší je jen tak s pěkně křupavým pečivem.
Máslo necháme povolit mimo lednici. Přisypeme mražené bylinky, cca 10g od každých. Přidáme mleté italské bylinky, melu 20 otočení. Dobře promícháme. Přidáme prolisovaný česnek (dávám 3 stroužky, pro slabší povahy doporučuju 1 :D) a opět dobře smícháme dohromady. Nakonec zakápneme 3 kapkami citrónové šťávy. Podávat můžeme ihned, ale lepší je na druhý den. Nejlepší je jen tak s pěkně křupavým pečivem.
suroviny
do změklého másla přisypeme bylinky a dobře promícháme
přídáme prolisovaný česnek (bez středu pro lepší trávení), promícháme
zakápneme citrónovou šťávou, promícháme
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé