(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Pařížské rohlíčky
Potřebné ingredience
3 bílky a 120 g cukru krupice ,150 g ml. ořechů a 1 lžíci pol. mouky, 3 žloutky ,100 g ml. cukru a 50 g čokolády na vaření,125 g másla
Postup přípravy
3 bílky a 120 g cukru krupice šleháme v páře. Pak opatrně vmícháme 150 g ml. ořechů a 1 lžíci pol. mouky. Sáčkem stříkáme na plech rohlíčky, pečeme při 110 °C. Nastříkáme krém a máčíme do čokolády. Krém: 3 žloutky šleháme nad parou se 100 g ml. cukru a 50 g čokolády na vaření. Po vychladnutí vmícháme do 125 g másla, můžeme přidat rum.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
29. 10. 2009, 11:54
Hyzule
(upraveno)
16. 10. 2009, 18:40
Také mám jedny pařížské v receptech a vloni byl s něma docela úspěch Manžel je miluje
Aguš
(upraveno)
16. 10. 2009, 18:36
Zrovna dnes jsem je pekla, podle babiččina podobného receptu, Docela se povedly.
Hnědovláska
(upraveno)
16. 10. 2009, 16:12
Kamčo,recept mně zaujal,tak jsem si opsala recept Akorát jsem se chtěla zeptat na ten krém,jak ho děláte.Myslím tím,jestli dáte první rozehřát čokoládu a pak doní dát žloutky a cukr a šlehat a nebo je tu i druhá varianta,jestli šlehat žloutky s cukrem a pak doní přidat rozehřátou čokoládu? Děkuji za radu i odpovědˇ
Kamila83
(upraveno)
30. 11. 2009, 11:04
@Hnědovláska
Já to dělám ječtě jinač podle babičky,vyšlehám žloutky a po troškách přidávám cukr.Až mi vznikne tužší hmota,lámu do ní kousky čokolády a pořád musíte šlehat.Zkuste to,jak uznáte za vhodné.