Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky

0.0
Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience

3 bílky a 120 g cukru krupice ,150 g ml. ořechů a 1 lžíci pol. mouky, 3 žloutky ,100 g ml. cukru a 50 g čokolády na vaření,125 g másla

Postup přípravy

3 bílky a 120 g cukru krupice šleháme v páře. Pak opatrně vmícháme 150 g ml. ořechů a 1 lžíci pol. mouky. Sáčkem stříkáme na plech rohlíčky, pečeme při 110 °C. Nastříkáme krém a máčíme do čokolády. Krém: 3 žloutky šleháme nad parou se 100 g ml. cukru a 50 g čokolády na vaření. Po vychladnutí vmícháme do 125 g másla, můžeme přidat rum.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 29. 10. 2009, 11:54
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Hyzule 16. 10. 2009, 18:40
Také mám jedny pařížské v receptech a vloni byl s něma docela úspěch (clamp) (clamp)Manžel je miluje (*) (zajic) (Y)
Aguš 16. 10. 2009, 18:36
Zrovna dnes jsem je pekla, podle babiččina podobného receptu, Docela se povedly. (H)
Hnědovláska 16. 10. 2009, 16:12
Kamčo,recept mně zaujal,tak jsem si opsala recept :-) Akorát jsem se chtěla zeptat na ten krém,jak ho děláte.Myslím tím,jestli dáte první rozehřát čokoládu a pak doní dát žloutky a cukr a šlehat a nebo je tu i druhá varianta,jestli šlehat žloutky s cukrem a pak doní přidat rozehřátou čokoládu? :-$ :^) *-) Děkuji za radu i odpovědˇ (F) (L) ;-)
Kamila83 30. 11. 2009, 11:04
@Hnědovláska Já to dělám ječtě jinač podle babičky,vyšlehám žloutky a po troškách přidávám cukr.Až mi vznikne tužší hmota,lámu do ní kousky čokolády a pořád musíte šlehat.Zkuste to,jak uznáte za vhodné. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie