(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Plněná kachní roláda
Potřebné ingredience
Kačena, nejlépe domácí, nádivka:menší cibulka, 20dkg šunka, 4 vajíčka, petrželka, muškátový oříšek, sůl pepř
Postup přípravy
Kačena se musí vykostit, dělala jsem to poprvé a myslím, že to zvládne každá z vás, chce to ostrý nůž, a trpělivost,
příprava nádivky, osmahneme, nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou šunku a po opražení se přidají vejce, nesmaží se moc, jen tak na řídko, ještě to zhoustne při pečení v troubě.
Osolí se a opepří podle chuti, nastrohá se trocha muškátového oříšku.
Vychladlá směs se potře na vykoštěnou a osolenou kachnu, pak se zabalí a sváže provázkem,peče se to asi tak hodinu do zlatova.
příprava nádivky, osmahneme, nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou šunku a po opražení se přidají vejce, nesmaží se moc, jen tak na řídko, ještě to zhoustne při pečení v troubě.
Osolí se a opepří podle chuti, nastrohá se trocha muškátového oříšku.
Vychladlá směs se potře na vykoštěnou a osolenou kachnu, pak se zabalí a sváže provázkem,peče se to asi tak hodinu do zlatova.
Začíná se vykošťovat na hřbetu, a jde to celkem hladce, pokračuje se přes křídla ajste na prsou, tak to vypadá vykoštěné
Naplněná rolka se zabalí a zaváže
Toto je hotový upečený výrobekpo 1-1,5 hodině, záleží na velikosti kačeny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lllulu
(upraveno)
23. 8. 2009, 14:38