(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Rychlá tvarohová buchta
Potřebné ingredience
Tvaroh(2x 250g), mléko(asi 250ml), 2 hrnky cukru, 4 hrnky mouky(polohrubé), 2 vajíčka(jen žloutky), 2 vanilkové cukry, 1 celé máslo(může být i Héra), kůra z 1 citrónu a špetky kypřícího prášku. Na vymazání troška tuku..
Postup přípravy
Do velké mísy si nasypeme cukr mouku a špetku kypřícího prášku vše dobře promícháme. Do jiné misky si dáme tvaroh, vanil. cukr, mléko, žloutky a nastrouháme kůru z citrónu. Vše dobře promícháme a dle hustoty můžeme přidat ještě trochu méka - hmota musí být tekutého stavu asi jako krupicová kaše :-)
Vymažeme plech a nasypeme na něj asi 1/2 mísy s moukou(musí být pokrytý celý plech pokud možno rovnoměrně). Na mouku nalejeme tvarohovou hmotu a zasypeme rovnoměrně druhou půlkou mouky na vrch klademe vedle sebe nakrájené plátky másla/héry(aby byl celý povrch pokrytý) a pěčeme v předehřáté troubě asi na 160 - 180 °C asi 45 minut(doba pečení se může lišit dle typu trouby). Sledujeme povrch musí být karamelově/ zlatý. Necháme trošku zchládnout a nakrájíme...
Dobrou chuť!
Vymažeme plech a nasypeme na něj asi 1/2 mísy s moukou(musí být pokrytý celý plech pokud možno rovnoměrně). Na mouku nalejeme tvarohovou hmotu a zasypeme rovnoměrně druhou půlkou mouky na vrch klademe vedle sebe nakrájené plátky másla/héry(aby byl celý povrch pokrytý) a pěčeme v předehřáté troubě asi na 160 - 180 °C asi 45 minut(doba pečení se může lišit dle typu trouby). Sledujeme povrch musí být karamelově/ zlatý. Necháme trošku zchládnout a nakrájíme...
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
29. 10. 2009, 16:29