(recept
si oblíbilo 988 návštěvníků)
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM
Potřebné ingredience
Indiánci,jsou skvělý a ták jednoduchý. 2 bílky,15 dkg cukr moučka-PŘESÁTÝ -nesmí v něm být hrudky,2 lžíce jahodové marmelády(aby v ní ale nebyly kousky ovoce),čokopoleva,piškoty.
Postup přípravy
Cukr+ bílky dobře vyšlehat do tuha.Zkoušela jsem i vyšlehat nejprve bílky a pak přidávat cukr a jde to taky dobře. Potom přendám na kastrol ve kterém se vaří voda a šlehám nad parou do zhoustnutí-alespoň 8 minut.Hmota nabyde a je to spíše pěna.Sundám a zašlehám jah.marmeládu.Nastříkáme na piškoty. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.Nebo klidně i přes noc.Připravíme ve vodní lázni čokopolevu a namáčíme. Misku s polevou nahnu ke straně aby poleva byla "hluboká" .Namočíme,nechám trochu okapat a dáme na papír necháme zaschnout a pak přendavám na tác a dám opět do lednice.Ze 2 bílků je kolem 40 ks - záleží jak je stříkáte vysoko,a jak velké máte piškoty.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.
ještě nepolité
touhle trubičkou (špičkou) stříkám indiánky.
další várka s růžovou polevou.Růžová poleva: bílá čokopoleva Carla rozpuštěna ve vodní lázni se 100% tukem a troškou červené potravinářské barvy.
dobře vyšlehaný sníh
do sněhu zašlehaný prosátý moučkový cukr
vše šleháme nad parou (vroucí vodou),šlehám určitě 8 minut.
po vyšlehání sejmeme z páry a přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milaz
(upraveno)
18. 12. 2017, 20:02
Dnes uděláno a jsou mňami sice nevypadají tak krásně jako ty Vaše, ale to neva, za mě palec nahoru
ssonda
(upraveno)
21. 12. 2017, 21:54
@milaz
Lucie
(upraveno)
10. 12. 2017, 9:11
Dobrý den, chystám se udělat indiánky podle Vašeho receptu, vypadájí tak jednoduše a hlavně vypadají skvěle a já je hrozně miluju, jen jsem Vás chtěla poprosit o radu, jak děláte tu čokopolevu, je plno postupu, tak abych to na závěr nějak nepokazila, děkuji...
P.A.V.L.A
(upraveno)
17. 2. 2017, 23:11
ssonda
(upraveno)
24. 4. 2017, 15:34
@P.A.V.L.A
nela05
(upraveno)
17. 2. 2017, 17:01
Jsou moc pěkné!!!
ssonda
(upraveno)
20. 2. 2017, 17:13
@nela05
xaba12
(upraveno)
4. 12. 2016, 14:19
Testo jsem mela krasne tuhe, po naslehani marmelady trosicku spadlo, tak jsem dala nad paru a jeste slehala. Opravdu super, jen mi snih tvrdnul u okraju, ale na chuti to nic nemenilo. Hezky se mi i strikalo na piskoty a ted jsem smacela v cokolade. Piskoty jsem mela malinke, tak taky nemam tolik pater, ale jen 3. Sice namaceni v cokolade docela orisek, ale indianci drzely. Jeste jak budou moji chlapecke tlupe chutnat, ale myslim, ze budou. Jen teda nevim, proc se tam dava marmelada? Mam domaci, ale s kousky, tak jsem dala malinovou kupovanou a asi taky dobry. Jeste dopilovat ten vysledny vzhled a budou nejlepsi. Indiani mame vsichni moc radi a moc moc dekuji za super jednoduchy receptik
ssonda
(upraveno)
12. 12. 2016, 18:30
@xaba12
Marmeládu dávám proto,že mi to s ní chutná.Proto v receptu je.
nelinka.micinka
(upraveno)
26. 6. 2016, 19:01
Máte je krásný!!
ssonda
(upraveno)
11. 7. 2016, 21:26
@nelinka.micinka
mikot
(upraveno)
29. 12. 2015, 10:46
ssonda
(upraveno)
20. 10. 2021, 18:58
@mikot
karion
(upraveno)
21. 12. 2015, 19:40
DNES UDĚLÁNO A SUPER ZÍTRA JEŠTĚ ČOKOLÁDA HEZKÉ SVÁTKY
ssonda
(upraveno)
28. 12. 2015, 19:36
@karion
.
ssonda
(upraveno)
22. 12. 2015, 21:59
@karion
svjetlana
(upraveno)
17. 12. 2015, 20:34
Také se mi moc nepovedly, aby měly nastříkané tolik pater , spíše vypadaj jak pusinky , ale nevadí, hlavně že budou chutné .
Tana2
(upraveno)
13. 12. 2015, 20:28
kalida
(upraveno)
17. 6. 2015, 15:59
babkamt
(upraveno)
10. 2. 2015, 20:39
tetakniha
(upraveno)
9. 2. 2015, 16:29
Dobrý den, podle reakcí kuchařinek to opravdu musí být "brnkačka".Tak se do nich asi pustím, nikdy jsem je nedělala a přitom je mám moc ráda, mini zákusky jako třeba věnečky, kokosky, štafetky, košíčky zvládám velmi dobře, jen ty indiánci mě prostě nějak děsí, ale vyzkouším, v březnu bude oslava, tak je natrénuju, děkuji za podrobný návod
ssonda
(upraveno)
10. 2. 2015, 18:19
@tetakniha
Vyzkoušejte,nic to není
tetakniha
(upraveno)
15. 2. 2015, 19:46
@ssonda
Jupíííííííí, zvítězila jsem, vynikající recept i návod na přípravu, v březnu se předvedu, ještě jednou díky za recept
ssonda
(upraveno)
16. 2. 2015, 19:12
@tetakniha
super
kickinka
(upraveno)
9. 2. 2015, 8:48
Tak jsem se konečně odhodlala je vyzkoušet. A jo, jsou fakt dobré, a pěkně ztuhly, měla jsem strach, jak budu namáčet do polevy, že se rozjede tvar a ne, fakt to drží. Moc díky za receptík, dělala jsem várku ze 2 bílků, a během dvou dnů byly pryč.... Marmeládu jsem dávala rybízovou, takže byly krapet pikantnější. Ještě ten tvar vychytat a bude to špičkové
ssonda
(upraveno)
9. 2. 2015, 19:37
@kickinka
kokoska24
(upraveno)
14. 11. 2014, 17:14
Dobrý den, krásný recept, krásně popsané. Mám, možná, blbý dotaz. Jakým stylem stříkáte sníh na piškot? Krouživým pohybem jedním tahem nebo každé patro zvlášť? Snad jsem se vyjádřila přesně a děkuji za odpověď.
ssonda
(upraveno)
18. 11. 2014, 15:11
@kokoska24
Začít na středu piškotu.Jen držet a mačkat pytlík,až se hmota po piškotu rozleze maličko nadzvednout a dělá se další patro a tak stále opakovat.
Kattla
(upraveno)
14. 11. 2014, 13:32
Soňo, indiánky miluju , ale zatím jsem se neodvážila je zkusit. Až dnes, přesně dle Vašeho receptu. Díky moc Katka s rodinkou
kasniza
(upraveno)
27. 2. 2014, 14:15
Dobrý den, chtěla bych vědět, proč se mi při šlehání nad parou všechen cukr nerozpustí, i když šlehám dlouho dlouho, pak mi sníh vodnatí, piškoty jsou rozmáčené. Zkoušela jsem i s cukrovým rozvarem, ale výsledek stejně špatný. Může mi někdo poradit, kde dělám chybu? Koukám, že vám všem se daří báječně. Děkuji.
Eva Bekrová
(upraveno)
17. 12. 2013, 14:19
dobrý den, nemohla byste mi poslat přesný recept na tu hnědou polevu? bojím se, že se mi to nepodaří děkuji E.B.
kabrhelka
(upraveno)
13. 12. 2013, 20:40
Dobrý večer, Váš recept mě oslovil,jen bych se chtěla zeptat,když bych to chtěla udělat jakože k vánočnímu cukroví-myslíte,že by to vydrželo už od teď a třeba i týden po svátcích,
Mooona
(upraveno)
3. 12. 2013, 20:18